Hlavní obsah

Na tréninku chyběla řada opor, Šmicer je zraněn

SEEFELD

Fotbaloví reprezentanti za sebou mají další den na soustředění před mistrovstvím světa, k němuž si vybrali rakouský Seefeld. Obou úterních tréninků pod skokanským můstkem se už sice zúčastnil Tomáš Rosický, ale celý den chyběl Petr Čech, který dnes maturoval, a odpoledne vyrazilo na trávník už pouze šestnáct hráčů. Vedle Čecha chyběl také Vladimír Šmicer, který si obnovil zranění.

Foto: čtk

Trenér Karel Brückner na tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

Volno dostali Pavel Nedvěd, Tomáš Galásek, Vratislav Lokvenc, Jan Koller a Karel Poborský. Kvůli lehké bolesti v kotníku navíc trénink nedokončil Tomáš Ujfaluši.

Po pondělním slunečném počasí se nad Alpami opět zatáhlo a chladné počasí připomínalo spíše říjen než blížící se léto. Fotbalistům však nižší teplota rozhodně nevadila, při ostrém tréninku jim dokonce přišla vhod. A hodila se jim i náplň dopolední přípravy: trénovala se především střelba a hra na stísněném prostoru.

Při závěrečné střelbě ožili nejen hráči, ale i přihlížející diváci. Každý z reprezentantů měl za úkol trefit branku po akci středem hřiště a centrech z obou stran. Potlesk si vysloužil nejdříve Galásek, který na dlouho dokázal jako jediný všechny tři pokusy dopravit do sítě, ale závěr tréninku orámovaly tři nádherné pokusy Rosického, které by jistě potěšily jeho nového klubového kouče v Arsenalu Arséna Wengera.

Tradiční závěr přípravy

Závěr přípravy trvající hodinu a půl byl tradiční: hráči vyklusávali po mechovém trávníku v ponožkách, maséři prováděli s některými protahovací cviky a čtveřice Baroš, Ujfaluši, Jarolím a Kováč se vydala na výběh okolním lesem.

První tři jmenovaní to dělají po každém tréninku, dnes se přidal i Radoslav Kováč. "Cítil jsem, že si ještě potřebuji trochu přidat, navíc běh lesem je mnohem vydatnější než tady na hřišti. O fyzičku ale nemám obavy, my jsme v Rusku měli zimní přípravu později než ostatní kluci a za dva měsíce jsem rozhodně nic neztratil," vysvětlil Kováč dobrovolný přídavek pro ČTK.

Na trávníku se dnes do nácviku střelby zapojil i Šmicer a s poraněnou podkolenní šlachou neměl zjevné potíže. Až následně se ale ukázalo, že při jedné ze střel se znovu zranil a jeho start na mistrovství světa se zdá být ještě více vzdálen, než původně vypadalo.

Ujfalušiho zlobí kotník

Odpoledne ale chyběla na hřišti i většina dalších věkově starších hráčů. Kouč už v pondělí naznačoval, že během náročnější přípravy v posledních dvou dnech někteří dostanou úlevy. Ty nakonec dostal nedobrovolně i Ujfaluši, který v polovině tréninku sundal kopačky a zamířil předčasně na hotel. "Je to stále ten levý kotník, který mě zlobil už dříve. Není to nijak strašné, ale bolest se trochu vrátila a nechtěl jsem riskovat další potíže," uvedl před odjezdem Ujfaluši.

Brückner po zápase připustil, že dnešním odpoledním tréninkem intenzita začala mírně klesat. "Vrchol byl v pondělí, ale ještě nás v dalších dnech čeká hodně práce," avizoval trenér, který na středu naplánoval svým svěřencům pouze jediný trénink. Ve čtvrtek a pátek hrají přípravné zápasy proti výběru Tyrolska a Saúdské Arábie. Ve středu je navíc čeká společné fotografování, večer se k týmu připojí Libor Sionko.

Reklama