Hlavní obsah

Rozehnal by rád odletěl na svatební cestu co nejpozději

PRAHA

Hodně hektické dny prožíval reprezentační obránce David Rozehnal před srazem české fotbalové reprezentace k závěrečné přípravě na MS. Pomáhal chystat svatbu, na kterou v nabité sezóně nebyl čas. Hned v poledne po svatební noci se hlásil trenéru Brücknerovi. Kvůli šampionátu si musel nechat zajít chuť i na první příjemné novomanželské starosti.

Foto: archiv

David Rozehnal

Článek

"Svatební noc, i když byla krátká, jsme si užili. Ale rozbalování darů zůstalo na Petře. Snad mi to manželka odpustí a pak si všechno vynahradíme při svatební cestě," usmívá se Rozehnal. Jenže i vysněnou desetidenní cestu na Bali musel mladý pár odložit. "Počítali jsme s tím. Termínů je několik, ale všechno záleží na naší úspěšnosti v Německu," vysvětluje zaměstnanec francouzského Paris SG. Nejraději by bral variantu s odletem co nejpozději - dvanáctého července. To by znamenalo, že jsme v Německu prošli až do finále," culí se Rozehnal.

Jeho pozice v reprezentačním týmu se na rozdíl od evropského šampionátu v Portugalsku před dvěma lety změnila. Z člena širšího kádru se stal základním stavebním kamenem obrany. "Možná když jsem spal, tak jsem o tom snil. Jsem samozřejmě rád, jak se všechno vyvrbilo," netají nadšení z toho, že je nedílnou součástí party chystající se na fotbalový svátek v Německu.

O vrcholu se mluvilo už v Portugalsku

Mnozí tvrdí, že může jít o vrchol současného týmu. "Říkalo se to už po Portugalsku. Tehdy ale nikdo nevěděl, jestli se na mistrovství světa dostaneme. Teď nás čeká ještě větší turnaj. A já doufám, že zase vyšplháme vysoko."

V Paříži prožil rozporuplnou sezónu. Klub v lize propadl, ale slavil ceněný triumf ve francouzském poháru. "Navíc jsme porazili velkého rivala z Marseille," těší Rozehnala, který je i v městě nad Seinou stabilním členem sestavy. "Docela jsem byl po sezóně unavený, takže jsem se do Seefeldu těšil," líčí, že mu reprezentační soustředění v rakouských Alpách přišlo k duhu. "Před dvěma lety jsem tady nabral hodně sil. Je tu super vzduch, nádherné prostředí a skvělé tréninkové podmínky. Prostě vše, co potřebujeme, abychom byli do Německa patřičně připraveni," vykládá Rozehnal.

Reklama