Hlavní obsah

Nedvěda umělá tráva v Salcburku neláká

Zprávě časopisu News, že by Pavel Nedvěd mohl zamířit v létě do Salcburku, klubu štědře dotovaného rakouským majitelem firmy Red Bull Dietrichem Mateschitzem, nikdo moc nevěří. "Jsem ještě v Juventusu, navíc umělá tráva by pro moje kolena asi nebyla dobrá," řekl Nedvěd po čtvrtečním dopoledním tréninku v Seefeldu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Nedvěd při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Salcburk totiž hraje domácí zápasy na umělém povrchu. "Pochybuju, že by se na tom Méďovi chtělo hrát," usmál se při odchodu ze hřiště útočník Vratislav Lokvenc, který dres Salcburku obléká spolu s dalším Čechem Patrikem Ježkem.

Lokvenc zprávu o možném příchodu Nedvěda a brazilského útočníka Ronalda z Realu Madrid zaregistroval náhodou v televizních zprávách ve středu večer. "Otázkou je, jestli by tam ti hráči chtěli. Vždyť Pavel má ještě dva roky smlouvu v Juventusu," řekl.

Peníze nejsou problém

Nicméně potvrdil, že co se týče financí, jsou Mateschitzovy možnosti prakticky neomezené. "V silách klubu jejich nákup určitě je, peníze nejsou problém," uvedl dlouhán z reprezentačního útoku. Rakouský miliardář kromě fotbalového klubu vlastní v Salcburku i hokej, má dvě stáje ve formuli 1 a také mu patří tým v MS v rallye. V USA koupil fotbalový klub New York Metrostars, který se už nyní jmenuje Red Bull New York.

Hráči Salcburku mají daleko nejlepší finanční podmínky v Rakousku. Každý z nich dostal nejnovější model vozu Audi, v kabině mají plazmové televize. Klub si je doslova hýčká. Počítá se s řadou posil. "Nový trenér určitě bude chtít nové koně," je přesvědčen Lokvenc. Salcburk skončil v uplynulém ročníku rakouské ligy druhý, což stálo místo trenéra Jaru. Místo něj přišel Němec Lothar Matthäus a do role sportovního ředitele slavný italský kouč Giovanni Trapattoni.

Reklama