Hlavní obsah

Fotbalisté trénovali na Saúdskou Arábii jen lehce

SEEFELD

Jen lehký trénink absolvovali v pátek dopoledne čeští fotbalisté v rakouském Seefeldu před střetnutím se Saúdskou Arábií, které sehrají od 18 hodin na stadiónu Tivoli v Innsbrucku. S účastníkem MS ve skupině H se svěřenci trenéra Brücknera potkají vůbec poprvé v historii, kouč nicméně po náročném týdnu nepřikládá výsledku velký význam.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Rozehnal při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Fotbalisté strávili při předzápasovém protažení na trávníku stadiónku v Seefeldu necelou hodinu. S mužstvem byli také zranění Vladimír Šmicer s Janem Kollerem, kteří však pod dohledem reprezentačního lékaře Petra Krejčího absolvovali pouze lehký výklus do okolí.

Další ze zraněných, kapitán Tomáš Galásek se k týmu nepřipojil a dopoledne strávil na rotopedu v hotelové posilovně. Nad stavem marodů nicméně převládá optimismus, podle druhého lékaře českých fotbalistů Jiřího Fouska se lepší.

Po dopolední přípravě čeká výběr trenéra Karla Brücknera oběd v hotelu, poté hráči dostanou volno a v 16:15 se celé mužstvo vydá na cestu do třicet kilometrů vzdáleného Innsbrucku.

Do první oficiální herní prověrky před MS podle všeho nezasáhnou Libor Sionko a Radoslav Kováč, kteří jako jediní odehráli ve čtvrtek celý zápas proti výběru Tyrolska. V brance by měl strávit celé utkání Petr Čech, jenž ve čtvrtek odpočíval. Utkání na stadiónu Tivoli začíná v 18 hodin a řídit jej budou rakouští sudí Thomas Einwaller, Roland Heim a Armin Eder.

Po střetnutí se Saúdskou Arábií se fotbalisté v rámci přípravy na MS v Německu utkají ještě 30. května s Kostarikou (18:00, Jablonec n. Nisou) a 3. června otestují v Praze na Letné výběr Trinidadu a Tobaga (17:30). První zápas na šampionátu sehrají 12. června v Gelsenkirchenu proti USA.

Reklama

Související témata: