Hlavní obsah

Fotbalisté moc nepřesvědčili, chce to ještě zapracovat

INNSBRUCK

Čeští fotbalisté si připsali v přípravě na mistrovství světa v Německu další vítězství. Po snadném rozcupování výběru Tyrolska si v pátek večer poradili i se Saúdskou Arábií, dalším účastníkem MS. V Innsbrucku vyhráli čeští reprezentanti 2:0, ale herně příliš nepřesvědčili. Bylo vidět, že toho v závěru náročného soustředění mají plné zuby.

Článek

"Bereme to jako vydařený závěr osmidenního tréninkového bloku. Neinkasovali jsme gól a až na jedno velké nedorozumění jsme hráli poctivě v obranné fázi. Pořád tam však je dost věcí, které se musí spravit," řekl po zápase trenér Karel Brückner.

Během pátečního utkání párkrát vyletěl z lavičky a hráčům dal co proto. O přestávce vystřídal Rosického, který byl lehce nakopnutý. "Nechtěli jsme nic riskovat, jeho navíc zkoušet nepotřebuji," podotkl kouč. Místo něj nastoupil Plašil. "A zahrál na tom  postu velice dobře," pochválil Brückner záložníka Monaka.

Trenér soupeře byl spokojený

Hráče prý připravoval na to, aby se vyhýbali zbytečným střetům, ale několik ostrých zákroků saúdských hráčů ho nazlobilo. "S tím se ale v takových zápasech nedá nic dělat, ještě nás čekají dvě utkání a musíme k nim přistoupit se stejnou vážností," vysvětlil Brückner, který prý už během domácího pobytu začne hráče postupně připravovat na vstupní zápas šampionátu s Američany.

Brazilský kouč soupeře Marcos Paquetá si výkon svého mužstva přes prohru pochvaloval. "Potřebujeme maximum takových zápasů proti takovým špičkovým celkům a hráčům, jako jsou Baroš či Nedvěd. Hráli jsme mnohem lépe, než v předchozích dvou utkáních. Musíme si ale uvědomit, že proti nám stál druhý nejlepší tým světa podle žebříčku FIFA," řekl trenér.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články