Hlavní obsah

On-line: Fotbal Česko vs. Kostarika

Radek MalinaSport.czPrávo

Předposlední prověrka na blížící se fotbalové mistrovství světa v Německu čeká fotbalisty Česka, kteří se utkají v 18 hodin v Jablonci s Kostarikou. Trenér Karel Brückner naznačil, že do zápasu pošle spíše hráče, kteří budou na šampionátu připraveni jako náhradníci. "Zatížení v přípravných zápasech musíme rovnoměrně rozložit. Nemám v úmyslu hráče přetěžovat," nastínil své záměry.

Článek

Zcela jistě do zápasu nenastoupí marodi Rosický, Galásek a Šmicer. Naopak šanci dostane "čekatel" Sionko, jenž byl povolán až dodatečně, aby byl připraven v případě, že Šmicer nebude schopen v Německu hrát. "Sionko bude hrát minimálně poločas. Určitě na rozdíl od zápasu se Saúdskou Arábií využiji šest střídání. Současně budu pamatovat, že sestava musí mít svoji váhu a platnost. Musí zůstat zachován jistý mustr a vazby," vysvětlil Brückner.

Soupeře označil za kvalitního, přestože Kostarika utrpěla o víkendu čtyřgólový výprask od Ukrajiny a letos prohrála i s Íránem. "Na videu jsme sledovali zápas, v němž Kostarika porazila USA 3:0. Je to silné mužstvo, v jehož hře je výrazně zastoupena výbušnost a nechybí kvalita. Nejde o nějakého slabého sparingpartnera," odkryl poznatky Brückner.

Fotbal on-line na Sport.cz:
Příprava na MS: Česko vs. Kostarika

Po zkušenostech s tvrdostí a zákeřností hráčů soupeře v souboji se Saúdskou Arábií bude na své svěřence apelovat, aby měli na paměti zdraví. "Musíme hrát obezřetně," říkal už včera hráčům trenér českého týmu ještě před posledním tréninkem. Ten na zrekonstruovaném stadiónu Střelnice v Jablonci nad Nisou sledovaly dva tisíce diváků. Galásek byl celou dobu v péči fyzioterapeuta Mališe. Tomáš Rosický hrál s doktorem Krejčím "čáru": z velkého vápna posílali na přesnost míč k postranní čáře.

Poprvé od vyléčení přetrhaných vazů v koleni pošle Brückner do utkání útočníka Jana Kollera. "Mrzelo mě, že jsem nestihl zápas se Saúdskou Arábií. Naposledy jsem v národním dresu hrál v září. Při nedělním i pondělním tréninku jsem zvládl plnou zátěž, takže se hodně těším," říkal obrovitý útočník. Dotaz, zda by šel na penaltu, při jejichž nácviku si v Seefeldu poranil třísla, přešel s úsměvem. "Exekutory určuje trenér," culil se Koller.

Pravděpodobné sestavy:
Česko: Blažek (Kinský) - Jiránek, Kováč, Rozehnal, Mareš - Jarolím, Polák, Plašil, Nedvěd - Koller, Štajner.
Kostarika: Mesén -Drummond, Marín, Walace, González - Fonseca, Centeno, Solis, Sequeira - Wanchope, Gómez.
Zápas začíná v 18 hodin, hlavním rozhodčím bude Maďar Ferenc. Přímý přenos vysílá TV Galaxie sport.

Reklama

Související témata: