Hlavní obsah

Schoval jsem se za hráče včas, pochvaloval si Lokvenc

Už se zdálo, že přípravný zápas české reprezentace na jablonecké Střelnici s Kostarikou skončí bezbrankovou remízou. Až osm minut před koncem poslal po centru Sionka míč hlavou k pravé tyči kostarické svatyně Vratislav Lokvenc a zajistil nejtěsnější výhru.

Článek

"Schoval jsem se v pravý čas za hráče a trefil míč přesně jak jsem chtěl," usmíval se spokojeně obrovitý útočník. Jak se může hráč vysoký 196 centimetrů na hřišti schovat? "Musíte cuknout tak, aby vás obránce neměl na očích. Kostaričan zůstal na chvilku stát a já měl dost prostoru," smál se borec.

Většinu sezóny promarodil s poraněnými kolenními vazy. Během třech přípravných zápasů se trefil už dvakrát. Jednou proti Tyrolsku, včera proti Kostarice. "Tenhle gól mi udělal hodně velkou radost. Je to pěkný pocit," vykládal Lokvenc.

Má radost z každého startu, s nímž obnovuje herní jistotu po dlouhé přestávce. "Cítil jsem se lépe než proti Saúdské Arábii. Celkově ta hra ještě není dobrá, ale už v sobotu to snad bude lepší. Doufám, že k tomu přispěje i můj gól. Remíza s Kostarikou by nám z hlediska sebevědomí moc neprospěla. Tenhle protivník je totiž podle mého soudu se Saúdskou Arábií tím nejslabším účastníkem šampionátu."

Reklama

Související témata: