Hlavní obsah

Rosický věří, že první zápas na mistrovství stihne

PRAHA

Ještě minulý týden byl Tomáš Rosický na vrcholu blaha, když oznamoval přestup z Dortmundu do slavného Arsenalu, ale teď jej zarmoutilo poranění stehenního svalu na levé noze. Klíčový muž fotbalové reprezentace zatím netuší, kdy se zapojí zpět do hry a plného tréninku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Rosický a Tomáš Ujfaluši při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

V jednom má Rosický jasno: do 12. června, kdy Češi vstoupí do světového šampionátu zápasem proti USA, chce být tvořivý středopolař už naprosto v pořádku a připravený nastoupit.

"Důležité je, že to není zranění, které by mě mělo vyřadit na dlouhou dobu. Myslím, že to nakonec bude dobré," řekl ve středu novinářům Rosický, když na tréninku na pražském Strahově dokončil lehký výklus. "Na druhou stranu to je svalové zranění a u něj člověk nikdy přesně neví, kdy bude v pořádku. Zatím tedy nemůžu přesně říct, kdy budu moci zase hrát," uvedl pětadvacetiletý záložník.

Rosický se zranil minulý pátek při přípravném utkání v Innsbrucku se Saúdskou Arábií. Během duelu se stal několikrát terčem nevybíravých zákroků soupeře, ale bezprostředně po utkání žádné problémy neměl. Bolest ve svalu ucítil až v sobotu a od neděle trénuje individuálně. V pondělí Rosickému alespoň trochu zvedla náladu zpráva z vyšetření, které vyvrátilo natržení nebo krevní sraženinu ve svalu.

V posledních dnech jen lehce vyklusává

"To by byl mnohem vážnější problém. Takhle je perspektiva u Rosického vzhledem k mistrovství dobrá," řekl lékař reprezentace Petr Krejčí. "Ale nechceme nic urychlovat a riskovat komplikace, musíme tomu nechat klid. Samozřejmě Tomáš podstupuje celou řadu léčebných procedur, které také pomohou zlepšení situace," uvedl Krejčí. "Kluci se o mě starají fakt dobře," pousmál se Rosický.

Stále ale cítí bolest ve svalu, v posledních dnech jen lehce vyklusává kolem hřiště s lékařem či fyzioterapeutem, zatímco jeho spoluhráči jsou v plné přípravě a ladí formu na šampionát. "Na soustředění v Seefeldu jsem se cítil výborně, tohle zranění mě zase hodilo o několik dní zpátky," posteskl si Rosický, který vynechal úterní přípravu proti Kostarice a týkat se jej nebude ani sobotní generálka před MS proti Trinidadu a Tobagu na Letné.

"Ale na druhou stranu cítím, že se to každý den pomalinku lepší. Dneska už jsem třeba zkoušel běhat rychleji, ale ideální to samozřejmě ještě není," prohlásil Rosický.

Reklama