Hlavní obsah

Na trénink německých fotbalistů přišlo 42 tisíc diváků

DÜSSELDORF

V Německu každým dnem stoupá fotbalová horečka před blížícím se mistrovstvím světa a středeční veřejný trénink německých hráčů v Düsseldorfu sledovalo 42 200 fanoušků. Podle údajů národního svazu pořadatelské země jde o rekordní počin. Dosud nejvíc diváků přihlíželo přípravě národního mužstva loni v listopadu v Kolíně nad Rýnem, kde se jich sešlo 20 tisíc.

Článek

"Takové nadšení jsme nečekali," řekl novinářům trenér Jürgen Klinsmann, jehož svěřenci o den dříve své příznivce příliš nepotěšili, když až v samém závěru odvrátili porážku s Japonskem a vydřeli v přátelském duelu remízu 2:2. "Je to fantastické, že lidé už takhle žijí šampionátem a takhle nás podporují. Chceme jim to oplatit," uvedl.

"Byla to neuvěřitelná atmosféra, každého z nás to nakopne. Byl to opravdu zážitek," řekl kapitán Michael Ballack. Na závěr devadesátiminutového tréninku reprezentanti odměnili fanoušky 500 míči, které naházeli a nakopali do ochozů.

Na další dárek se mohou němečtí fandové těšit v pátek, kdy národní tým sehraje generálku před turnajem proti Kolumbii. Každý z 45 tisíc diváků, kteří navštíví zápas v Mönchengladbachu, najde na své sedačce repliku reprezentačního dresu. Fanoušky tak potěší jeden ze sponzorů německého svazu.

Klinsmannův výběr zahájí šampionát 9. června utkáním proti Kostarice v Mnichově.

Reklama

Související témata: