Hlavní obsah

Fotbalisté před uzavřeným tréninkem hráli s dětmi

PRAHA

Na jedné straně Tomáš Ujfaluši s Radoslavem Kováčem, na druhé Milan Baroš a gólman Petr Čech. A mezi nimi pobíhala řada dětí školního věku. Tak začala dnešní odpolední příprava české fotbalové reprezentace, která je patronem dětí z dětských domovů z celé republiky. Ty se v Praze v těchto dnech zúčastní finálového turnaje Dětské domovy cupu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Ujfaluši, Radoslav Kováč a Milan Baroš při setkání s dětmi z dětských domovů.

Článek

Fotbalisté se zúčastňují charitativního projektu již několik let a dobrou duší spolupráce je především asistent trenéra Miroslav Beránek, který dnešní netradiční duel před hlavní tribunou strahovského stadionu rozhodoval.

"Zpracuj, zatáhni, rozehraj, ták," dirigoval své malé spoluhráče v rozlišovacích halenách reprezentační stoper Kováč, jako kdyby před šestnáctkou 'čistili' prostor jeho spoluhráči ze skutečné reprezentace.

Malí fotbalisté se chtěli proti svým vzorům vytáhnout, dávali do hry celé srdce a někteří předvedli i docela solidní dovednosti. O výsledek samozřejmě nešlo; fotbalisté rozdali na závěr malým fotbalistům dárky a pak se pilně podepisovali na hráčské kartičky. Řada capartů využila možnost společné fotografie s trenérem Karlem Brücknerem.

Skutečný lov na autogramy ale odstartoval až zcela na závěr, kdy se na trávník začali trousit další reprezentanti. V té chvíli se na tartanovém okruhu strhla mela, největší zájem byl o podpisy Pavla Nedvěda a Tomáše Rosického.

Společně strávenou půlhodinu utnulo až písknutí do píšťalky trenéra Brücknera. A začalo se s vylidňováním stadionu; fotbalisté dnes měli na programu uzavřený trénink, a tak museli za vchodová vrata všichni nepovolaní.

Reklama