Hlavní obsah

Poborský: Moc času na doladění už nezbývá

Zatím to není ono. Záložník Karel Poborský v dosavadních přípravných zápasech české fotbalové reprezentace neoslnil, svou současnou formu před mistrovstvím světa ale hodnotit nechce. "Sám sebe nehodnotím. To je otázka pro trenéra," říká Poborský v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Karel Poborský při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Není soustředění před šampionátem dlouhé? Není, plní svůj účel. Děláme to, co trenér chce, protože víme z vlastní zkušenosti, že to je dobré. Nic se tu dlouhodobě nemění.

Po úterním utkání vaši spoluhráči přiznali, že výkon proti Kostarice nebyl optimální, ale ještě je dost času vše vyladit. Souhlasíte? Výkon optimální nebyl, to je pravda. Moc času na doladění už také nezbývá. Faktem je, že jsme dostali v Seefeldu pořádně do těla, takže byla znát únava. Z vlastních pocitů ale mohu říct, že jsem ji pociťoval méně než v utkání se Saúdskou Arábií. Proti Kostarice jsem ale odehrál poločas.

Neděsí vás, že má mužstvo tolik zraněných? Klidný z toho nejsem, ale věřím, že budou všichni včas v pořádku. To znamená, na zápas s USA. Tohle je pořád příprava. Strašně moc mě mrzí, že nemůže hrát Vláďa Šmicer. Prožili jsme toho spolu hodně hlavně v reprezentaci. Ten nám určitě bude chybět nejen na hřišti, ale i mimo něj.

Jakou sám cítíte formu? Sám sebe nehodnotím. To je otázka pro trenéra.

Kouč říkal, že nepochybuje o vašem profesionálním přístupu v druhé lize, ale sám si vás na šampionát připraví. Pocítil jste nějakou Brücknerovu zvláštní pozornost? Nemyslím si, že by věnoval větší pozornost mně než jiným. Za ty roky vím, co potřebuji, a na soustředění jsem trénoval jako ostatní. Myslím, že zdravotní problémy ze závěru jara se na mých výkonech neodrazí.

Udělal vám radost postup Českých Budějovic do první ligy? Samozřejmě! Kluci to dokázali i beze mne. Nebylo to tedy jen o Poborském. Po sobotním utkání se hned vracím domů a v neděli s mužstvem postup lehce oslavím. Především se ale těším na rodinu. Bude to jen na skok, protože v pondělí už musíme být zpátky na vyhlášení ankety Zlatý míč.

Reklama