Hlavní obsah

Kouč po generálce ocenil stoupající formu fotbalistů

PRAHA

Český kouč Karel Brückner ocenil po poslední přípravě na fotbalové mistrovství světa stoupající výkonnost mužstva a byl rád, že se nikdo z hráčů v dnešním pražském duelu vážněji nezranil. Po prohře 0:3 byl ale paradoxně spokojený i trenér Trinidadu a Tobaga Leo Beenhakker, který prohlásil, že teď snad jeho hráči pochopí, že takto hrát nemohou.

Článek

Brückner označil zápas za velmi kvalitní přípravu. "Byla to příprava závěrečné fáze a již jsme hráli, až na nějaké výjimky, v optimální sestavě. Kvalita v naší hře byla, a to bez ohledu na to, že soupeř patří relativně ne do top kategorie," řekl český trenér novinářům.

Vyladění optimální formy se podle něj počítá téměř na hodiny. "Ještě to máme před sebou, forma musí jít dál nahoru. Do vrcholu ještě něco chybí, ale u většiny hráčů se to již vrcholu blížilo. Obranná fáze jde do kvality," prohlásil Brückner.

Vedle hry samé ho uspokojila i splněná taktika. "Již jsme si zvykli takové zápasy hrát. Ve druhém poločase jsme už nechtěli moc riskovat. V takovém utkání nebylo třeba excelovat se vším všudy, proto přišlo střídání a zvolnění tempa," uvedl Brückner.

Beenhakker vyslovil českému týmu poklonu

Oddechl si, že se nikdo z jeho svěřenců nezranil; Barošovy potíže označil za lehčí. "Pořád máme obavy, když někdo zůstane ležet," řekl český kouč.

I přes porážku byl se zápasem spokojený i nizozemský kouč Trinidadu a Tobaga. "Jsem velmi šťastný, že jsme měli možnost hrát tento přípravný zápas. Hlavně mi šlo o to, aby hráči pochopili, že se stylem hry, na nějž jsou zvyklí, nemohou v Evropě uspět. Nemohou hrát stylem, jaký předvádějí v domácí lize," vysvětlil Beenhakker.

Před začátkem prý věděl, jak těžký zápas bude. "A je dobře, že hráči to viděli nyní a ne až za týden při prvním zápase mistrovství světa. Zápas opět ukázal, že fotbal je o chybách. Dobrý tým za zápas udělá dvě, my jich dnes udělali snad pětadvacet a góly inkasovali právě po nich," dodal Beenhakker.

Českému týmu vyslovil velkou poklonu. "Na mistrovství hraje 32 týmů, ale jen osm může pomýšlet na vítězství. A vážně si myslím, že mužstvo České republiky patří mezi těch osm," uvedl kouč Trinidadu.

Reklama