Hlavní obsah

Chcete se dostat k fotbalistům na hotel? Zapomeňte!

WIESENSEE

V nepropustnou pevnost se od středy promění hotel Lindner, ve kterém budou během mistrovství světa ubytovaní čeští fotbalisté. S příjezdem české výpravy se k reprezentantům nedostane nikdo nepovolaný. "Je to největší událost v historii našeho hotelu, bezpečnost bude maximální," řekla českým novinářům v úterý manažerka hotelu Cladia Kecková.

Foto: Sport.cz/Tomáš Fliegl

Hotelová manažerka Claudia Keck.

Článek
Fotogalerie

O klid českého výběru se v hotelu u jezera Wiesensee bude starat najatá bezpečnostní agentura. Soukromí hráčů bude střežit pětice "agentů", celkem bude dohlížet čtyřicítka členů ochranky.

Spolupracovat bude i policie, která doprovodí autobus s hráči i na cestách z hotelu na tréninkové hřiště v nedalekém Westerburgu. Podle Keckové bude mít policie v hotelu svoji minicentrálu a v případě potřeby mohou být muži zákona do minuty na místě.

Dosud největší akce v hotelových dějinách se odehrála před třemi lety. "Tenkrát se u nás slavila fúze dvou bank a přítomno bylo 1500 hostí. Když všichni společně zpívali jednu píseň, byla to velká show," vzpomíná manažerka.

K Čechům jen se speciálním průkazem

Ale přítomnost českých fotbalistů bude, co se týká bezpečnostních opatření, ještě daleko větší akce. "Od ledna dolaďujeme detaily, včetně těch bezpečnostních. Vše bylo důkladně prověřeno. Do sekce, kde budou Češi ubytovaní, budou moci jen osoby se speciálním průkazem," líčila Kecková.

A pokud by se chtěl v hotelu ubytovat někdo nepovolaný nebo třeba zvídavý novinář, měl by smůlu. "I tohle jsme si prověřovali, něco takového nepřipadá v úvahu. Pokud by se přeci jen podařilo někomu proklouznout a my to zjistili, okamžitě by letěl," řekla nekompromisně manažerka.

Reklama