Hlavní obsah

Pohár pro mistry světa přinesou Pelé a Schifferová

MNICHOV

Páteční slavnostní zahájení fotbalového šampionátu sice potrvá jen třicet minut, ale milióny televizních diváků po celém světě uvidí mimořádnou koncentraci celebrit. Zlatý pohár pro mistry světa přinesou na pódium brazilský fotbalový král Pelé a německá topmodelka Claudia Schifferová. Kolem nich se postaví na 170 fotbalistů, kteří se mohou pochlubit titulem mistr světa.

Foto: Internet

Topmodelka Claudia Schifferová

Článek

Předseda FIFA Sepp Blatter si na dnešní tiskové konferenci pochvaloval nápad pozvat všechny žijící "zlaté hochy". Po jistém váhání přislíbil účast i Argentinec Diego Maradona. Vítězný německý tým z roku 1974 v čele s Franzem Beckenbauerem bude kompletní, z mužstva, jež triumfovalo o šestnáct let později, se omluvil jen Thomas Hässler, který odletěl na dovolenou.

O hudební doprovod se postará jedenáctičlenná popová skupina z Berlína Seeed a 120 bubeníků z celého světa. Po trávníku se místo hráčů bude prohánět 1400 tanečníků a v roli komentátora se představí herec a moderátor Thomas Gottschalk. Zahraniční hosty uvítá německý prezident Horst Köhler a šampionát oficiálně zahájí kancléřka Angela Merkelová. Na závěr zazpívá Herbert Grönemeyer hymnu mistrovství "Je čas, aby se něco pohnulo."

Němci: Dokážeme si udělat legraci i sami ze sebe

Autoři však prý do programu zakomponovali úmyslně několik na první pohled zjevných chyb. "Od ceremoniálu v Německu každý očekává perfektní organizaci a poněkud strnulou zábavu. Chceme ukázat jiný obraz Německa, v němž si dokážeme udělat legraci sami ze sebe," prozradil agentuře DPA autor hudby Moritz Eggert.

Režisér Christian Stückl odmítl srovnání s velkolepými show, jimiž začínají a končí olympijské hry. "Bude to jen takové malé odpolední představení bez pyrotechnických kouzel," popsal zahájení Stückl.

Reklama