Hlavní obsah

Fotbalisté Anglie se mohou odreagovat i při tenisu nebo golfu

BADEN-BADEN

Nejen a pouze na fotbal mohou během mistrovství světa v Německu upírat své myšlenky reprezentanti Anglie. Pro anglické hráče je v dějišti šampionátu připravena řada vymožeností. K dispozici mají všichni na odreagování nepostradatelné počítače, DVD přehrávače, kompletní golfové vybavení a rakety na tenis či badminton.

Článek

Angličtí hráči rozbili svůj tréninkový tábor v Baden-Badenu a budou se v něm cítit jako doma. K příjemnému pobytu se svaz snaží udělat maximum, takže když fotbalisté dorazili do hotelu, našli ve svých pokojích spoustu praktických věcí, na které jsou zvyklí, jako krém na opalování, repelent či oblíbené sušenky a věhlasný anglický čaj.

Australský pár stihl těsně před fotbalovým šampionátem v Německu svatbu. Oddaní fanoušci Paul a Annette si řekli své ano v úterý na úřadu v Öhringenu, který se stal dočasným domovem jejich reprezentačního týmu. První hodiny jako novomanželé strávili s početnou skupinkou svých krajanů sledováním australských fotbalistů na veřejném tréninku.

Největší zisky obstarají fanoušci Brazílie, Itálie a Mexika

Nejvítanějšími fanoušky budou v Německu co se týče plánovaných zisků příznivci z Brazílie, Itálie a Mexika. Podle průzkumu jednoho z hlavních sponzorů šampionátu, společnosti MasterCard, totiž právě oni během fotbalového svátku nejvíce utratí za výrobky a služby spojené s mistrovstvím - v průměru minimálně sto dolarů. A všichni by měli v dějišti šampionátu strávit více než dva týdny do skončení základních skupin, protože Brazilci coby obhájci titulu i Italové patří k favoritům.

Francouzský policista Daniel Nivel, jehož před osmi lety na mistrovství světa ve Francii málem ubili k smrti němečtí fanoušci, usedne jako host pořadatelů do hlediště při zápasu německých fotbalistů s Polskem. Nabídku přicestovat spolu se ženou i oběma syny na turnaji přijal třiačtyřicetiletý muž, jemuž chuligáni poškodili mozek, již na podzim. V úterý se definitivně dohodli, že osobně zhlédne v Dortmundu druhý duel Němců 14. června. Dva roky po brutálním útoku vytvořil německý svaz Nivelovu nadaci na boj proti násilí ve fotbale a pomoci jeho obětem.

Reklama

Související témata: