Hlavní obsah

Čeští fotbalisté očima experta - Ivan Hašek

Pod drobnohledem všech fanoušků i odborníků byl úvodní zápas českých fotbalistů na mistrovství světa proti celku USA. Ujít si ho nenechala ani bývalá opora národního týmu Ivan Hašek. Současný trenér francouzského klubu St. Etienne po pondělním utkání ohodnotil pro deník Právo jednotlivě každého hráče.

Foto: archiv

Ivan Hašek

Článek
Petr Čech2

V jeho osobě má tým obrovskou jistotu, kterou hráči potřebují. Působil na mě v naprosté pohodě. Ale neměl vůbec žádnou práci, nemusel řešit nic ošemetného.

Zdeněk Grygera1

Podle mě to byl jeden z nejlepších hráčů. Byl hodně aktivní směrem dopředu, zařídil první gól. Ten centr byl úžasný, prostě lahůdkový. Působil sebejistě, nenechal se obejít, při hře jeden na jednoho byl fantastický.

David Rozehnal1

Zapadl do výborně fungující obrany. Působil klidně, vyvezl míč před prvním gólem. Vyčítal bych mu zbytečnou žlutou kartu. Mohl před protihráčem ustoupit nebo naopak vyrazit trošku dříve.

Tomáš Ujfaluši1

Hrál bezchybně. Byl spolehlivý po celou dobu, nikdo se přes něj nedostal. Dával jistotu spoluhráčům v zadní řadě. Byl prostě základním kamenem vynikající obrany.

Marek Jankulovski1

Směrem dozadu byl spolehlivý. Prakticky přes něj nikdo neprošel. Ale dopředu bych od něj čekal více. Ta aktivita měla být větší, kvalitu na to určitě má.

Karel Poborský1

Takticky velmi dobrý výkon. Ukázal všem kritikům, že je velmi dobře připravený i z druhé ligy. Na lajně to odjezdil. Ale prvních patnáct minut měl málo kontaktů s míčem.

Tomáš Galásek1

Vždy byl na správném místě. Velmi dobře si drží pozici. Skvěle zapadl do obranného bloku. Ale neudělal nic navíc. Kolikrát by mohl vystřelit... Za polovinu se pouštěl jen výjimečně.

Tomáš Rosický1

Musím mu vytknout, že v první polovině si zbytečně chodil do hloubky pro balóny. Ale jinak byl skvělý. Často se pokoušel o střelbu, což se vyplácí. Jsou to góly zčista jasna. A ta jeho šajtle, ta je nejlepší na světě.

Pavel Nedvěd1

Chtěl hodně míč, byla na něm patrná snaha hrát. Svým nasazením strhává ostatní. Je strašně cenný tím, jak hraje pro mužstvo a obětuje se pro něj. Vítězství je mu nadevše.

Jaroslav Plašil1

Oběhal velký prosto, snažil se být aktivní a nabízel se, zapojoval do hry. Ale u krajního záložníka bych čekal více snahy o střelbu a zakončení.

Jan Koller1

Byl na svém místě v pravý čas. V tom je výjimečný. Jeho gól mužstvu pomohl, přinesl klid. Strašně mě mrzí jeho zranění. Mělo to být jeho mistrovství světa. Hrozně jsem se na něj těšil.

Vratislav Lokvenc2

Souhra s Rosickým a Nedvědem je na vysoké úrovni. Mají dobrou součinnost. Nebylo pro něj snadné naskočit do zápasu. Byl ve zbytečných ofsajde, k ničemu se nedostal.

Jiří Štajner a Jan Polák nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

Hodnocení je na pětibodové stupnici, přičemž jednička je nejlepší a pětka nejhorší. Známkováni jsou hráči, kteří nastoupili do 75. minuty.

Reklama