Hlavní obsah

Rudá česká záplava fanoušků slavila

Karel Felt, Jan Krůta (Gelsenkirchen)Právo

Přibližně čtnáct tisíc českých fanoušků se nakonec sešlo v kotli stadiónu v Gelsenkirchenu. A svěřencům trenéra Brücknera vytvořili parádní podporu. Kromě sektoru, kam dostali přidělené lístky, byly ostrůvky lidí v červených dresech vidět po celém stadiónu, kam přišlo 52 tisíc diváků.

Článek

České fanoušky bylo vidět a slyšet v Gelsenkirchenu od časného rána. Přijeli z celé republiky, někteří dokonce bez vstupenek s nadějí, že je koupí ve městě, nebo se podívají na některou z velkoplošných obrazovek. Skandované: "Češi! Češi!" a "Kdo neskáče není Čech, hop! Hop! Hop!" znělo kolem stadiónu i na Fan Festu, připraveném na volném prostranství u stadiónu.

Opticky měli čeští fanoušci převahu, co se týká hlučnosti a zpěvnosti naprostou. Jenže německá důkladnost a prohmatávání při kontrolách vstupu do prostoru, kde byly stánky se suvenýry, pitím a jídlem různých světových kuchyní, mnohé otrávila. Hudební skupiny na pódiu nesledoval téměř nikdo. Převládala červená barva českých dresů, Američané byli v menšině. Fanoušci se však chovali super a před vchodem do sluncem rozpáleného areálu si kopali s míčem.

Jediná smutná chvilka pro všechny? Zranění Kollera. Když dlouhána ze Smetanovy Lhoty odnášeli, tribuny skandovaly sborem: Hóóónza Koller... Opakované a fanoušky oblíbené skandování pak znělo i v průběhu zápasu. Nejhlasitějí pak v samém závěru, kdy záplava v rudých dresech slavila vydařený vstup Česka do šampionátu.

Reklama

Související témata: