Hlavní obsah

Fotbalisté setřásali únavu, Koller a Baroš netrénovali

WESTERBURG

Den po vítězném startu MS proti Spojeným státům setřásali čeští fotbalisté únavu z náročného utkání a sbírali síly na druhý duel ve skupině proti Ghaně. V úterý ve Westerburgu základní sestava jen vyklusávala, i náhradníci absolvovali lehkou přípravu. Mezi trénujícími nebyli zranění útočníci Jan Koller a Milan Baroš, kteří zůstali v hotelu s fyzioterapeutem Karlem Mališem.

Článek

"Naštěstí po zápase žádná další zranění nepřibyla. Hlavní marody dnes čeká kontrolní vyšetření v Dortmundu. Hned po zápase jsme udělali magnetickou rezonanci. Ta ukázala, že zranění Kollera není tak vážné. Ale nechceme dělat žádné předčasné závěry, proto jsme zorganizovali další vyšetření," vysvětlil novinářům lékař Jiří Fousek.

Horší situace je u Milana Baroše. "U toho neprobíhá léčba, jak jsme si představovali. Při běhání si stále stěžuje na bolest. Zkoušeli jsme i anestetika, ale po jejich odeznění je to stále špatné," doplnil doktor české výpravy. Sám útočník cítí, že do ideálního stavu má daleko. "Pod injekcemi bych třeba třicet minut vydržel, ale potom už by to nešlo. Uvidíme za pár dní, proti Ghaně bych se alespoň na lavičku chtěl dostat," řekl po pondělním zápase Baroš.

Do sobotního utkání s Ghanou Koller určitě nezasáhne, pravděpodobně bude chybět i Baroš. "Ale hráli jsme bez Kollera, Baroše i Lokvence v kvalifikaci a umíme je nahradit. Ideální sestavu asi mít nebudeme, ale sílu v týmovém pojetí máme," upozornil trenér Karel Brückner.

Fotbalisté si podle plánu protáhli tělo a náhradníci vyzkoušeli několik střel. Vše zpoza bariér pozorovaly i dvě osobnosti reprezentační historie - Antonín Panenka a Karol Dobiáš. Do hotelu se z Gelsenkirchenu reprezentace dostala až po dvouhodinové cestě, personál je přivítal potleskem. "Byli jsme hodně unavení, lehce se mi ale neusínalo," říkal hrdina utkání s USA Tomáš Rosický.

Horko zmaří golf

V Gelsenkirchenu panovaly v pondělí vysoké teploty, které znepříjemňovaly zápas nejen divákům, ale i samozřejmě i samotným hráčům. "Zvyšuje to únavu, dřív docházejí síly. Neměli jsme ani moc dobře možnost hráče občerstvovat, protože nám lahve ze zóny vyhazovali. Může dojít k tepelnému poškození, lehký náznak úpalu měl David Rozehnal," upozornil Jiří Fousek. Od úterka se má podle meteorologické předpovědi ochladit.

V úterý odpoledne má národní tým volno, někteří hráči se chystali na golf. "Je ale velké horko, tak dneska asi nikam nepůjdu," připomněl Karel Poborský vysoké teploty, které ve Westerburgu panují. "Zůstanu na hotelu a dám si kafíčko," popsal nejčastější program hráčů Zdeněk Grygera.

Od středy se už reprezentace začne chystat na sobotní utkání proti Ghaně, která své zahajovací vystoupení prohrála 0:2 s Itálií.

Reklama