Hlavní obsah

Baroš zatím nekončí, uvidí se po Ghaně

WESTERBURG

Fotbalové mistrovství světa pro Milana Baroše zatím neskončilo. Ve středu se spekulovalo o tom, že útočník Aston Villy chtěl z dějiště šampionátu odcestovat, protože se mu zraněná šlacha na chodidle nehojila podle předpokladů. To vedení výpravy na středeční mimořádné tiskové konferenci popřelo. Baroš podstoupí v pondělí další vyšetření.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Baroš se na MS zatím nepředstaví.

Článek

Milan Baroš se zranil 3. června v přípravném utkání proti Trinidadu a Tobagu. "Spouštěcím mechanismem byl sprint v prvním poločase tohoto utkání. Milan chtěl nastoupit i do druhé půle, to jsme mu ale zatrhli," popsal původ zranění lékař Jiří Fousek.

"Během úterního vyšetření jsme odhalili drobnou kolekci tekutiny v nožní povázce. Ta sama o sobě znamená, že se tam něco děje. Mohlo to být z obstřiku z předzápasového tréninku s USA nebo to mohla být krevní sraženina, ale také natržená šlacha," nastínil možné varianty Fousek. Proto lékaři plánují další vyšetření v pondělí, které by mělo vyloučit, že tekutina v noze je z obstřiku.

Nejlepší střelec evropského šampionátu 2004 je podle lékařů nervózní a zklamaný. "Vidí, že situace neprobíhá hladce. Má obavu z dalších dnů, zda bude moci hrát. Je to závodník, kterého v životě kromě zlomené nohy nic podobného nepotkalo. On se do této situace dostává na velké soutěži poprvé," popsal doktor Petr Krejčí.

Flintu do žita zatím neházejí

"Neskládáme flintu do žita, zkoušíme další věci. Snažíme se dobu léčby maximálně zkrátit. Ještě dnes přijede známý specialista z Kolína nad Rýnem - doktor Tomas Velter, který používá nové metody," řekl Krejčí.

Ve Westerburgu Baroš nemohl od začátku přípravy na šampionát naplno trénovat. Většinou jen vyběhl k rozcvičce, po které zamířil na lavičku a zbytek přípravy jen sledoval. Před duelem se Spojenými státy vyzkoušel zatížení pod anestetiky, ale ani to nepomohlo. Místo přípravy jen jezdí na kole a posiluje.

V úterý zamířil Milan Baroš společně s Janem Kollerem na vyšetření do Duisburgu, které ale podle lékaře Jiřího Fouska nic nového nepřineslo. V sobotu proti Ghaně tedy nemůže trenér Karel Brückner počítat ani s jedním ze svých dvou před mistrovstvím plánovaných útočníků. Koller má nařízený absolutní klid až do soboty.

Reklama