Hlavní obsah

Britský tisk oslavuje Rooneyho, Owena odepsal

I když se anglický fotbalový reprezentant Wayne Rooney ve čtvrtečním zápase světového šampionátu s Trinidadem a Tobagem sotva dotkl míče, je dnes pro britské novináře hlavním hrdinou zápasu, v němž tým dvěma brankami v závěru vyhrál 2:0 a postoupil do osmifinále. Média současně předpokládají, že skončila éra jiného útočníka Michaela Owena.

Článek

Podle The Daily Telegraphu ztratil reprezentační trenér Sven-Göran Eriksson s Owenem už trpělivost. Owen si zřejmě svůj další osud uvědomuje, protože novinářům řekl, že pokud bude napříště sedět na lavičce, je s tím srozuměn.

Naopak naděje Angličanů se podle The Times jmenuje Rooney. Nejde totiž o to, co dělal on sám, ale jak se jeho přítomnost na hřišti projevila na hře týmu, který byl do jeho příchodu bezradný. "Od okamžiku, kdy Rooney vběhl na hřiště, nebylo o výsledku pochyb," píší Timesy.

Podle tohoto deníku by trenér Eriksson už neměl útočnou dvojici Peter Crouch, Wayne Rooney rozdělovat. Rooneyho start také ukončil spor mezi Erikssonem a trenérem Manchesteru United Alexem Fergusonem: ten "svého" muže nechtěl na hřiště pustit a podle některých novin prý dokonce hrozil žalobami, pokud by Eriksson Rooneyho nasadil. To ale Manchester United ve čtvrtek popřel.

The Sun píše, že vítězství Angličanů by nemělo zahladit skutečnost, že dlouhé minuty hráli bídně a uboze. Příliš často jen bezcílně pumpovali balony do pokutového území v nadějí, že Crouchovi vyjde přiťuknutí.

Budou-li Angličané hrát jako dosud, podle Daily Mailu se do finále nedostanou. Trenér i kapitán David Beckham ovšem fanouškům slíbili, že od nynějška se bude hra anglické reprezentace už jen zlepšovat

Reklama

Související témata: