Hlavní obsah

Českému kvartetu fotbalistů hrozí druhé karty

WESTERBURG

Čtyři čeští hráči jsou v zápase s Ghanou v přímém karetním ohrožení. Zdeněk Grygera, David Rozehnal, Tomáš Rosický a Vratislav Lokvenc viděli ve třech případech velmi přísné žluté karty v duelu s týmem USA. Pokud by se jim "zažlutilo" před očima i dnes v utkání s Ghanou, chyběli by v závěrečném duelu skupiny s Itálií.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jedním z ohrožených hráčů je i David Rozehnal.

Článek

Kdyby ale reprezentace dnes vyhrála a Italové alespoň remizovali se Spojenými státy, pak by nucená odmlka nemusela být nijak bolestivá, protože by národní tým měl už zajištěn postup. Naopak v případě rozhodujícího boje by nepochybně citelně chyběli.

Samotní hráči se shodují, že na tuto hrozbu nelze při utkání myslet. "Hrozila by chyba, pokud by hráč nešel do souboje naplno. Prostě karty k fotbalu patří," odmítl možnost hlídání zákroků David Rozehnal. "To si ani neuvědomíte, že hrozí takové nebezpečí, ale za co jsem ji dostal od paraguayského sudího, to fakt nevím," přidal se Tomáš Rosický.

Dvě žluté karty znamenají automaticky stop na jedno utkání. Pokud by však hráči po skupině zbyla na kontě jen jedna, pro osmifinále se maže, takže hráč jde do utkání s čistým kontem. Červené karty trestá disciplinární komise FIFA podle závažnosti hráčova provinění. Pokud například následuje po druhé žluté kartě, je to rovněž stop na jeden zápas.

Reklama