Hlavní obsah

Galásek: Šli jsme dolů, ale ne do kolen

WESTERBURG

Kapitán mužstva Tomáš Galásek odehrál proti Ghaně jen poločas. I když nepatřil rozhodně k nejhorším na hřišti, protože ve středu hřiště byl v obranné fázi hodně osamocený, zůstal po poločase na lavičce. "Trenér Brückner chtěl poslat na trávník čerstvou sílu. Žádné zdravotní problémy jsem neměl, i když se zranění kolena trochu ozvalo. Nebylo to ale tak vážné, abych nemohl pokračovat," řekl po utkání kapitán týmu.

Článek

Pro nepovedený výkon měl svoje vysvětlení: "Soupeř hrál to, co jsme chtěli původně hrát my. Dostali jsme ale rychlý gól. Na takový styl hry mají velmi kvalitní hráče, navíc fyzicky i technicky zdatné a dostatečně rychlé. Individuálně jsou na výši. Na tom jsme se shodli i v kabině. Vývoj utkání jim nahrál a my už jsme s tím nedokázali nic udělat. Vlastně jsme se dostali sami brzy pod tlak. Nebyli jsme asi plně zkoncentrovaní. Opravdu jsme dělali maximum pro zvrat."

Galásek přiznal, že největším problémem českého týmu byla neschopnost vnutit svoji hru soupeři. "Vytvořili jsme si i několik slibných situací, ale nedokázali jsme je dotáhnout. Pro nás bylo horší i to, že jsme se s nimi museli honit a oni si diktovali hru. Chtěli jsme hrát na nulu vzadu a chodit do protiútoků, jenže po dvou minutách se tenhle plán zbortil a my jsme nedokázali reagovat. V žádném případě jsme soupeře nepodcenili. Proti tak kvalitnímu týmu se zápas opravdu otáčí jen obtížně," zdůraznil Galásek s tím, že na neděli se spalo hůř než po utkání s USA.

Rozhodně však na šampionátu ještě nic nebalí. "Pro sebevědomí to není nic příjemného, ale věřím, že se dáme na Itálii dohromady, i když budeme ještě víc oslabení. Možná nás hodně lidí odepsalo, ale zvládli jsme i už jiné těžké bitvy. Z euforie jsme šli dolů, ale rozhodně ne do kolen," odmítl kapitán české reprezentace poraženeckou náladu.

Reklama

Související témata: