Hlavní obsah

Všichni hrají pod tlakem, uvědomuje si Brückner

WESTERBURG

Dramatickou podívanou do poslední minuty očekává v závěrečném kole základní skupiny MS Karel Brückner. Trenér české reprezentace se už po rozlosování šampionátu nechal slyšet, že se bude rozhodovat až v posledních zápasech. "Všechny čtyři týmy budou hrát pod tlakem. Rozhodne se až v posledních minutách," myslí si trenér národního celku.

Článek

Česká reprezentace nastoupí ve čtvrtek v Hamburku proti Itálii a bude s jistotou po disciplinárních trestech postrádat Ujfalušiho a Lokvence. Na oficiální tiskové konferenci se trenér snažil mlžit možné složení sestavy, jako téměř jisté přesto vypadá nasazení Radoslava Kováče na pozici vykartovaného Ujfalušiho.

Další možností je posun Grygery z pravého kraje obrany na místo stopera a nasazení Martina Jiránka. "V obraně jsou možné dvě alternativy, které ještě zvažuju. Kováč i Jiránek mají stejnou možnost," řekl přesto Brückner.

Český tým je v plné přípravě na závěrečné utkání skupiny. "Několikrát jsem už viděl celé záznamy i pracovní verze. O přednostech Italů víme a budeme se je snažit eliminovat. Upozorňovat na to samozřejmě předem nebudu," uvedl kouč. "Hrají vyspělý fotbal se vším všudy. Mají hráčskou kvalitu, taktiku, dobře poskládaný kompaktní tým. Hlavní zbraní je jejich obranná činnost v posledních 20-30 metrech před svojí brankou," popsal přesto hlavní zbraně Italů.

Nad remízou nepřemýšlejí

Ti v prvním utkání taktickou hrou porazili Ghanu 2:0, ve druhém vystoupení jen remizovali s USA. Přestože měli po většinu zápasu výhodu jednoho muže v poli. V závěrečném vystoupení jim k postupu stačí remíza. Ta by stačila i Česku, pokud by nerozhodně skončil i souběžně hraný druhý zápas mezi USA a Ghanou. "Alternativ je více, ale takhle uvažovat nemůžeme. Už při losování jsem říkal, že se bude rozhodovat v posledním zápase. Možná až v poslední minutě," zavzpomínal Brückner.

Podle zkušeného lodivoda jsou Italové nejtěžší protivník Česka ve skupině. "Itálie je jednoznačně náš nejsilnější soupeř. Ale pod tlakem budou hrát všechna čtyři mužstva, pozici mají všichni stejnou," připomněl trenér skutečnost, že ze skupiny E mohou stále postoupit všechny čtyři týmy. "Rozhodnout mohou jeden nebo dva momenty," uzavřel Karel Brückner.

Reklama