Hlavní obsah

Fotbal MS on-line: Švédsko vs. Anglie

PRAHA

Švédským fotbalistům stačí k postupu do osmifinále mistrovství světa úterní remíza s Anglií. S reprezentací kolébky fotbalu neprohráli už 11 zápasů, série se táhne od roku 1968 a vedle vzájemné bilance jim nahrává i fakt, že Angličané už mají postup jistý. Sledujte od 21 hodin duel Švédsko vs. Anglie v on-line reprotáži na Sport.cz.

Článek

Jenže jejich trenér Sven Göran Eriksson předeslal, že poprvé na turnaji postaví od začátku uzdraveného Rooneyho a Trinidaďané, kteří budou čekat na klopýtnutí Švédů, si od opěvovaného kanonýra hodně slibují.

Za určitých okolností mohou Larsson a spol. projít dál, i když prohrají a Trinidad porazí poslední Paraguay. Mají totiž o tři góly lepší skóre, které je prvním kritériem v rozhodování o konečném umístění v tabulce. Stačila by jim i prohra o jeden gól, pokud i Trinidad zvítězí rozdílem jedné branky. Jestli za stejného předpokladu podlehnou Švédové o dva góly, rozhodne o druhém postupujícím los.

Svým krajanům a Rooneymu zvlášť proto bude držet palce anglický rodák Chris Birchall. "On může rozhodnout. Nejen, že dokáže dát gól, kdy si vzpomene, ale je pro svůj tým obrovskou vzpruhou. Jestli nastoupí, požene se Anglie dopředu, což je přesně to, co potřebujeme," vyložil záložník. Sám v duelu s Anglií cítil velkou změnu na hřišti po Rooneyho příchodu. "To on jí pomohl k vítězství," řekl. Dwight Yorke plánoval, že pošle prosebné textovky Beckhamovi, Ferdinandovi a Rooneymu.

A Eriksson na Rooneyho vsadí. Pouhých sedm týdnů poté, co dvacetiletý talentovaný hráč opouštěl stadión Chelsea v sanitce s dvojnásobnou zlomeninou kůstky v noze.

Obě utkání skupiny B začnou ve 21:00. Zápas Švédů s Anglií v Kolíně nad Rýnem bude řídit Švýcar Massimo Busacca, duel mezi Paraguayí a Trinidadem v Kaiserslauternu Ital Roberto Rosetti.

Reklama

Související témata: