Hlavní obsah

Na Itálii možná s Kollerem i Barošem

HAMBURK

Oficiální tiskovou konferenci v dějišti posledního zápasu základní skupiny v Hamburku mají za sebou čeští fotbalisté. Trenér Karel Brückner na setkání s novináři připustil, že do zápasu může nasadit oba zraněné útočníky - Jana Kollera a Milana Baroše. "K utkání jsou mimo Lokvence a Ujfalušiho nominováni všichni hráči," řekl novinářům Brückner.

Článek

Milan Baroš v posledních dnech trénoval s týmem a jeho nasazení, i když na omezený počet minut, připustil kouč už v úterý. "Rozhodneme se po dnešním tréninku, který bude úplně ostrý," popsal šance útočníka Aston Villy Brückner.

Horší situace je u forvarda Monaka Kollera, o jehož stavu v posledních příliš inforamcí nebylo. Přesto jeho nasazení kouč nevylučuje. Svůj názor na šance Kollera na start ale odmítl upřesnit. "To je naše interní věc," uvedl pouze.

Hráče nechtějí rozptylovat

Český tým je po prohře s Ghanou v nepříjemné situaci, pro jistotu postupu musí čtvrtečního soupeře porazit. V případě remízy Američanů s Ghanou by stačil nerozhodný výsledek i Čechům. Průběžný stav budou sledovat i zástupci českého výběru. "Všechna čtyři mužstva se budou sledovat a informovat o výsledku. To je jednoznačné. Nemůžeme si ale dovolit hráče moc rozptylovat. Informace jim dáme podle stavu, záležet bude na okolnostech," uvedl Karel Brückner.

Kouč má pro úspěch tradiční recept. "V prvé řadě musíte hrát na inkasovanou nulu. Tak to praktikují všechna úspěšná mužstva na turnaji. Nám se to v zápase s Ghanou nepodařilo a od toho se odvíjí celý tento příběh," vysvětlil zkušený kouč.

Nedvěd dožene Nehodu

Do Hamburku reprezentace cestovala leteckým speciálem ze Siegenu, v poledne už obědvali v hotelu Interconti, kde jsou ubytovaní. Odpoledne absolvovali uzavřený trénink na stadiónu místního HSV, na kterém nechyběl ani Jan Koller. Během čtvrthodiny, zpřístupněné novinářům, však jen v teniskách vyklusával stranou od ostatních hráčů.

Jubilejní 90. zápas čeká na Pavla Nedvěda, který tak vyrovná výkon svého manažera Zdeňka Nehody. Reprezentačním rekordmanem je Karel Poborský se 117 starty v národním celku.

Zápas Česko - Itálie startuje ve čtvrtek v 16:00 v Hamburku, řídit jej bude mexický rozhodčí Benito Archundia. Souběžně se hraje v Norimberku druhý duel mezi USA a Ghanou.

Reklama