Hlavní obsah

Baroš nastoupí proti Itálii hned od začátku

HAMBURK

Milan Baroš je v základní sestavě českého týmu pro čtvrteční zápas mistrovství světa proti fotbalistům Itálie. Další zraněný útočník Jan Koller v nominované jedenáctce chybí, Baroš bude v Hamburku hrát na hrotu sám. V záložní řadě dal kouč Karel Brückner před Tomášem Galáskem přednost Janu Polákovi.

Článek

Do stoperské dvojice s Davidem Rozehnalem zařadil trenér místo potrestaného Tomáše Ujfalušiho Radoslava Kováče. Kapitánem týmu v závěrečném utkání ve skupině E bude Pavel Nedvěd.

Italský trenér Marcelo Lippi nepostavil do základní sestavy florentského kanonýra Luku Toniho, který se neprosadil v duelu proti USA.

Základní sestavy
Česko: Čech - Grygera, Kováč, Rozehnal, Jankulovski - Poborský, Rosický, Polák, Nedvěd, Plašil - Baroš. Trenér: Brückner.
Itálie: Buffon - Zambrotta, Nesta, Cannavaro, Grosso - Perrotta, Pirlo, Gattuso, Camoranesi - Totti, Gilardino. Trenér: Lippi.

Severoněmecký přístav Hamburk se před odpoledním zápasem ČR - Itálie stal podobně jako ostatní dějiště fotbalového mistrovství světa městem plným fanoušků z obou soupeřících táborů. Podle odhadů přijede do Hamburku zhruba 10 000 Čechů. Oficiálně jich zatím překročilo hranice asi 6000, k tomu je ale třeba připočíst ty, kteří byli ve městě už dříve.

Česká policie ani český konzulát na místě zatím neřešily vážné problémy. Konzulární úředníci jen v noci na dnešek pomáhali Čechům, kteří přijeli takzvaně naslepo, nalézt ubytování v autokempu. Konzulát je také připraven vystavit fanouškům, kteří přijdou o doklady, vystavit náhradní do jedné hodiny.

Čeští fanoušci jsou optimističtí

Podle listu Hamburger Abendblatt se může 50.000 diváků, kteří se na stadion vejdou, stejně jako fanoušci v ulicích těšit na napínavý zápas, neboť jak Češi, tak Italové při středečním tréninku prokázali, že to s míčem umějí. List Welt dnes ve svém článku před zápasem píše o tom, že Italové mají strach, aby předčasně nevypadli.

Také čeští fanoušci jsou optimističtí, na hamburské fanouškovské míli se ozývalo už brzy odpoledne skandování: "Češi! Češi!" a divoké troubení. Přesto se euforie zatím zdaleka neblíží náladě, jaká panovala v Kolíně nad Rýnem před zápasem ČR - Ghana, který pro české mužstvo skončil nezdarem.

"Náladu mám výbornou, doufám, že postoupíme," řekl ČTK Roman Boháč, který přicestoval z Opavska. Je mu jasné, co by měl trenér Karel Brückner udělat, aby mužstvo vyhrálo: "Nepostavit Lokvence a aby tam byl Koller s Barošem. Doufejme, že vydrží, a že to (jejich zranění) byla taková finta pana Brücknera," dodal.

Česká policie počítá s tím, že většina českých fanoušků zřejmě ještě po zápase v noci nebo brzy ráno odjede zpátky domů. Problémy by zřejmě mohly být spíše s fotbalovými příznivci z Itálie.

Reklama

Související témata: