Hlavní obsah

FOTBAL MS ON-LINE: Anglie vs. Ekvádor

Angličtí fotbalisté jsou před osmifinálovým duelem s Ekvádorem jednoznačnými favority, ale uvědomují si, že řada hráčů musí na mistrovství světa teprve najít ideální herní pohodu. Mimo hru má Albion zraněného útočníka Michaela Owena, střelec Wayne Rooney se ještě po zdravotních problémech hledá a kritizován je i kapitán David Beckham. Navíc zápas se Švédskem odhalil i okénka v defenzivě.

Článek

Anglie čeká na triumf na světových šampionátech již 40 let, a i kdyby se jí povedlo přejít přes jihoamerický celek, musí se do dalších bojů herně zvednout. Ve čtvrtfinále totiž vítěz nedělního utkání, které se hraje od 17:00 ve Stuttgartu, narazí na lepšího z klání mezi úřadujícími vicemistry Evropy Portugalci a Nizozemskem.

Pokud chce cestu turnajem v Německu ukončit Angličanům už Ekvádor, musí navázat na zápasy s Polskem a Kostarikou, protože v posledním klání s domácími Němci propadl a prohrál 0:3. Na druhou stranu kouč Luis Fernando Suárez při jistém postupu několik hráčů šetřil kvůli hrozbě druhé žluté karty, takže výsledek je přece jen trochu zkreslený.

Anglie je na šampionátu zatím neporažená, výhru se Švédskem ztratila až v závěru a i tak postoupila z prvního místa. Kritice se ale opory nevyhnuly a švédský trenér týmu Sven Göran Eriksson dokonce dva dny před utkáním s Ekvádorem prohlásil, že v případě nedobré výkonnosti nemá na hřišti jisté místo ani Beckham.

"Nejsme spolu ženatí, ani zasnoubení. Vystřídám ho, když nebude hrát dobře. Už se tak také v minulosti stalo," řekl osmapadesátiletý kouč, který počítá své poslední dny na lavičce anglické reprezentace.

Beckham svoje výkony nehodnotí

Beckham sice v úvodním utkání proti Paraguayi zařídil jedinou branku zápasu, ale od té doby záložník Realu Madrid nesplňuje očekávání. "Není mým úkolem, abych hodnotil své výkony na turnaji. To je práce médií. Já se zajímám jen o úspěch mužstva. My chceme být mistry světa a v play-off naše cesta začíná," uvedl Beckham, který rozhodně soupeře nepodceňuje.

Do sestavy Ekvádoru se naopak po odpočinku proti Německu vracejí zkušený kapitán Ivan Hurtado, další obránce Neicer Reasco, záložník Segundo Castillo a útočníci Carlos Tenorio s Agustínem Delgadem. Zápas je pro účastníka teprve druhého světového šampionátu velkou výzvou, především pro obránce Aston Villy Ulisese de la Cruze.

"Hrál jsem mnohokrát s Rooneym a proti řadě hráčů anglické reprezentace. Znám jejich taktiku, systém i hráče. Mají výborné fotbalisty, ale v našem týmu je každý na zápas maximálně soustředěný a bude to skvělý den pro Ekvádor," dodal De la Cruz.

Reklama

Související témata: