Hlavní obsah

FOTBAL MS ON-LINE: Španělsko vs. Francie

HANNOVER

Možná nikdo jiný nebude chtít v úterním osmifinále mistrovství světa mezi fotbalisty Španělska a Francie tolik vyhrát jako Raúl. Útočník, který si podle zpráv ze španělského tábora vydobyl zpět místo v základní sestavě, má jedinečnou příležitost, jak se rehabilitovat za šest starý přehmat.

Článek

Ve čtvrtfinále mistrovství Evropy poslal v poslední minutě penaltu vysoko nad břevno, Francie vyhrála 2:1 a o pár dní později získala titul.

Navíc Raúl v den zápasu oslaví své 29. narozeniny. "Je to poprvé, co si je užiju na turnaji, protože v minulosti jsme už touhle dobou právě jeli domů," připomněl nezdary na předchozích šampionátech. V úterý nastoupí k 99. zápasu za reprezentaci a kdyby nebyl na jaře zraněný, mohl stihnout dvě jubilea během jednoho dne.

Španělé si proti Francii si věří. "Neskončila druhá ve skupině náhodou," prohlásil útočník Fernando Torres. Také španělský kouč Luís Aragonés byl plný sebevědomí a i proti silnému soupeři postaví tři útočníky.

Bude to i vzájemný duel klubových spoluhráčů.  Kromě Nejsledovanější dvojicí budou Raúl a Zidane z Realu Madrid. A Španěl byl nemilosrdný. "Bude to Zidanův poslední zápas v kariéře. Nedávno skončil v klubu, zítra jej to čeká v národním týmu," řekl. Sám hraje v národním týmu už deset let a současný španělský výběr je prý ten nejlepší, jaký pamatuje.

Zidane se vrací do sestavy po vypršení trestu, i bez něj jeho spoluhráči zvládli rozhodující krok k postupu a Togo porazili 2:0. "Zlepšujeme se a bude v tom pokračovat. Ale perfektní výkon si schováváme na finále," prohlásil kouč Raymond Domenech.

Pravděpodobné sestavy:
Španělsko: Casillas - Ramos, Puyol, Pablo, Pernía - Fabregas, Xabi Alonso, Xavi - Torres, Raúl, Villa.
Francie: Barthez - Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal - Ribéry, Vieira, Zidane, Makélelé, Malouda - Henry.

Reklama

Související témata: