Hlavní obsah

Rooney nesouhlasí s vyloučením, červenou kartu si prý nezasloužil

LONDÝN

Útočník Wayne Rooney se po návratu z mistrovství světa poprvé veřejně hájil za vyloučení v prohrané čtvrtfinálové bitvě s Portugalskem. Anglický tým oslabil po hodině hry, když po souboji s obránce Ricardem Carvalhem šlápl ležícímu soupeři do rozkroku. Dvacetiletý fotbalista trvá na tom, že si červenou kartu nezasloužil.

Článek

Právě Rooneyho vyloučení považuje většina Angličanů za důvod vyřazení národního týmu, který postup do semifinále ztratil v penaltovém rozstřelu. "Pamatuji si na ten incident jasně a také jsem ho viděl již několikrát v televizi. Chci naprosto kategoricky říci, že jsem na Carvalha nešlápl úmyslně," odmítá vinu útočník Manchesteru United.

Byl Wayne Rooney vyloučen oprávněně?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Argentinský rozhodčí Horacio Elizondo však neváhal a mladou hvězdu poslal předčasně ze hřiště. "Můj názor je stejný teď i v době, kdy se to stalo - červenou kartu jsem dostal neoprávněně," uvedl v prohlášení Rooney, jenž se zapojil do šampionátu později kvůli zlomené zánártní kůstce.

Svým vzhledem připomíná spíše boxera než fotbalistu a také jeho herní styl je založen na mnoha osobních soubojích, které většinou vyhrává. "Ale když se zeptáte jakéhokoliv hráče, tak vám řekne, že je můj styl hry poctivý a nezáludný," brání se fotbalista, jenž se stal hvězdou anglické ligy již v sedmnácti letech.

Neskutečné úsilí

I bez něj drželi Angličané v deseti nerozhodný stav a dovedli zápas k penaltám. Za to jim Rooney poděkoval. "Kluci byli po mém vyloučení strašně dobří a úsilí, které vynaložili, bylo neskutečné. Kdyby tam byla jiná spravedlnost, tak by se nyní Anglie připravovala na semifinále," neodpustil si narážku na rozhodčího.

Po utkání měl Rooney údajně konflikt s portugalským záložníkem Cristianem Ronaldem, protože spoluhráč z Manchesteru se měl nejvíce zasazovat o jeho vyloučení. Jejich vztah však narušen není. "I když jsem zklamaný z toho, že se do toho zapojil," přiznal Rooney. "Poslali jsme si několik zpráv. Popřál mi hodně štěstí v dalším průběhu. Nezlobí se na mě a navíc mi řekl, abych naprosto ignoroval to, co napíše anglický tisk," přidal se Ronaldo.

Sekera do hlavy

Britská média stále uvádějí, že spor přetrvává. Rooney podle tisku poslal Ronaldovi stručnou textovou zprávu, ale kamarádům řekl, že válečnou sekeru je ochoten zakopat jen Ronaldovi do hlavy. Do údajné rozepře klubových spoluhráčů se vložil i trenér Manchesteru Alex Ferguson, který jim nařídil, aby se usmířili. Oba je totiž potřebuje pro ligové a pohárové tažení.

Elizondo popřel, že by jej Ronaldo nebo kdokoli z Portugalců ovlivnil. "Byl to násilný čin a proto dostal červenou kartu. Pro mě byla jasná," řekl argentinský sudí deníku The Times.

Reklama

Související témata: