Hlavní obsah

Lehmann nabídl, že o třetí místo nechá chytat Kahna

Německý brankář Oliver Kahn si možná přece jen zachytá na mistrovství světa ve své zemi. Stačí mu k tomu jediné - přijmout velkorysé gesto jedničky Jense Lehmanna, jenž ve čtvrtek svému rivalovi nabídl pro sobotní zápas o bronzové medaile své místo mezi tyčemi. Kahn se pozdě večer vyjádřil, že nabídku akceptuje.

Článek

"Pokud bude chtít Oliver hrát a bude si to přát i trenér, já s tím nebudu mít žádný problém," řekl dnes novinářům Lehmann, jehož na úkor dlouholeté jedničky Kahna určil před šampionátem kouč Jürgen Klinsmann prvním brankářem.

Gólman Arsenalu Lehmann na šampionátu navzdory velkému tlaku obstál a vyvaroval se svých občasných minel, v semifinále nicméně Němci nestačili na Italy a čeká je pouze "duel zklamaných" o bronz. "Je tu velká šance, že bude chytat Oliver. Ale konečné rozhodnutí ještě nepadlo," řekl dnes agentuře DPA trenér reprezentačních brankářů a sám dlouholetý gólman Andreas Köppke.

Kahn se ani v průběhu turnaje nijak netajil tím, že svou degradaci na lavičku špatně nese a několikrát řekl, že se stále nedočkal vysvětlení, proč ho Klinsmann nejmenoval jedničkou. V sobotu si však nejspíš rád zachytá. "Neberu to ale jako almužnu. Těším se, protože i zápas o třetí místo na mistrovství světa má pro mě velkou cenu," řekl Kahn večer listu Bild.

Reklama

Související témata: