Hlavní obsah

Castro: Zidane si trest za sražení Materazziho nezasloužil

CORDÓBA

Kubánský vůdce Fidel Castro se postavil na stranu francouzského fotbalisty Zinédina Zidana, který si podle jeho názoru nezasloužit trest za to, že ve finále mistrovství světa hlavou srazil provokujícího Itala Marka Materazziho.

Článek

Devětasedmdesátiletý Castro to prohlásil ve čtvrtek na summitu zástupců jihoamerické zóny volného obchodu Mercosur v argentinské Cordóbě.

"Nesouhlasím s tím, že toho Alžířana potrestali," řekl Castro deníku Clarín s odkazem na původ Zidanovy rodiny. "Viděl jsem to a musela to být opravdu zlá urážka, když tak zareagoval. Vzdávám tomuto fotbalistovi z bývalé kolonie svou čest," dodal kubánský diktátor.

Zidane ve čtvrtek dostal za svůj faul trest od disciplinární komise FIFA na tři zápasy a pokutu 7500 švýcarských franků. Protože po šampionátu ukončil kariéru, rozhodl se místo toho odpracovat tři dny v rámci humanitárních projektů pro děti a mládež, které organizuje FIFA.

Materazzi dostal za urážky, které se údajně týkaly Zidanovy matky a sestry, distanc na dvě utkání a pokutu 5000 švýcarských franků.

Reklama

Související témata: