Hlavní obsah

Dva polští fotbalisté byli před zápasem v Anglii pozitivní na covid

Další dva fotbalisté polské reprezentace měli pozitivní testy na koronavirus. Nákazu covid-19 u záložníka Grzegorze Krychowiaka a obránce Kamila Piatkowského odhalily kontroly před odletem ke středečnímu utkání kvalifikace mistrovství světa v Londýně s Anglií.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Grzegorz Krychowiak v zápase proti Andoře

Článek

"Vzhledem k tomu, že Krychowiak už dříve koronavirus prodělal, jednáme s UEFA o možnosti jeho startu," citovala agentura Reuters manažera polské reprezentace Jakuba Kwiatkowského. Podle médií o osudu obránce Lokomotivu Moskva rozhodne další test. Pokud bude negativní, odletí Krychowiak k zápasu soukromým tryskáčem.

Pro Polsko jde i přesto před zápasem ve Wembley o další komplikace. Minulý týden měl pozitivní test na koronavirus záložník Leedsu Mateusz Kulich, zatímco nejlepší střelec národního týmu Robert Lewandowski utkání vynechá kvůli zranění kolena.

Polsko má po dvou odehraných zápasech na kontě čtyři body stejně jako třetí Maďarsko a na vedoucí Anglii ztrácí dva body. Na mistrovství světa, které v roce 2022 přivítá Katar, postoupí přímo pouze vítěz skupiny, druhý tým zamíří do baráže.

Reklama

Související témata: