Hlavní obsah

Bitva Brazílie s Argentinou se nedohrála! Hygiena odvedla ze hřiště hvězdy z Premier League

Aktualizováno

Kvalifikační bitva dvou fotbalových velmocí Brazílie a Argentiny byla krátce po úvodním hvizdu za bizarních okolností přerušena. Na hřiště vstoupili pracovníci hygieny v doprovodu policistů a odvedli hned čtyři reprezentanty Argentiny, kteří podle nich při příjezdu do Brazílie nedodrželi karanténu. Zápas byl přerušen a zhruba hodinu poté i ukončen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Utkání Brazílie a Argentiny bylo přerušeno po zásahu pracovníků zdravotního úřaduVideo: sntv

 
Článek

Podle zatím dostupných zpráv by odvedenými hráči měli být fotbalisté z Premier League Cristian Romero, Giovani Lo Celso (oba Tottenham), Emiliano Martinez a Emi Buendia (Aston Villa).

Romero, Lo Celso a Martinez v době zásahu hygieny byli v základní sestavě hostů, Buendia pak na lavičce náhradníků. Na hřišti pochopitelně vypukl chaos a argentinský tým následně hrací plochu opustil. Rozhodčí poté ukončil a bude se jím zabývat disciplinární komise.

Podle brazilských proticovidových pravidel musí cestující do země, kteří přijíždějí z Velké Británie, nastoupit 14denní karanténu. A úřady už pár hodin před výkopem karanténu čtveřici Argentinců nařídily.

Foto: Amanda Perobelli, Reuters

Chaos v utkání Brazílie s Argentinou.

Brazilská agentura pro zdravotnický dohled Anvisa oznámila, že všichni čtyři hráči z Premier League po příletu do Sao Paula imigračním úředníkům tvrdili, že v poslední době nebyli v Británii ani jiné zemi, kterou má Brazílie na červeném seznamu kvůli zvýšenému riziku nákazy covidem-19.

"Anvisa považuje tuto situaci za vážné zdravotní riziko, a proto pověřila místní zdravotní úřady uvalením okamžité karantény na hráče, kteří se tu nesmí nijak pohybovat a musí jim být zakázán pobyt na brazilském území," uvedla agentura.

Kvůli koronavirovým restrikcím odmítly anglické kluby pustit na reprezentační sraz řadu jihoamerických hráčů. Brazílie musela oželet devět fotbalistů z Premier League, v Anglii zůstali i někteří Argentinci.

Reklama