Hlavní obsah

Brazilský fotbalista Pato je v dějišti MS alespoň jako fanoušek

JOHANNESBURG

Ačkoli se mladý brazilský fotbalista Alexandre Pato trochu překvapivě nevešel do nominace trenéra Carlose Dungy pro mistrovství světa, do JAR stejně odcestoval. Útočník AC Milán hodlá z hlediště podporovat své reprezentační spoluhráče a kamarády a doufá, že jim svým troubením na vuvuzelu pomůže k zisku rekordního šestého titulu.

Foto: www.nike.com

Alexandre Pato se do nominace nakonec nevešel.

Článek

Talentovaný Pato byl loni v JAR členem vítězného brazilského týmu na Poháru FIFA, ale na turnaji, jenž sloužil jako generálka na letošní MS, si zahrál jen 28 minut. Přesto stačil poznat, jak místní fanoušci povzbuzují své mužstvo.

"Určitě půjdu na zápasy se svou vuvuzelou a budu sledovat, jak se Brazílie stane mistrem světa," uvedl osminásobný reprezentant. "Jsem si jistý, že Brazílie tady neprohraje. Je to skoro tentýž tým jako loni, který ví, co udělat pro vítězství," dodal fotbalista, jenž ve středu navštívil nové tréninkové centrum ve čtvrti Soweto, které vybudovala jeho sponzorská firma.

Ačkoli se letos ještě do nominace na MS nevešel, ví Pato, že pokud bude mít formu, může se zúčastnit minimálně tří dalších šampionátů. A hned ten příští je v jeho vlasti. "Jsem si jistý, že pokud se mi bude dařit v klubu, budu v týmu pro rok 2014 před brazilskými fanoušky," uvedl útočník, jenž vstřelil svůj první a dosud jediný reprezentační gól hned při svém debutu proti Švédsku v roce 2008.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články