Hlavní obsah

Útočník fotbalové dvacítky Fenin je zvyklý na podporu rodiny

OTTAWA

Fotbaloví mladíci bojují v Kanadě o úspěch na světovém šampionátu a někteří se mohou spolehnout nejen na podporu spoluhráčů a realizačního týmu. Do Kanady za týmem přicestovali i rodinní příslušníci některých reprezentantů, speciální podporu má v Ottawě Martin Fenin. Útočníka Teplic přijeli povzbudit rodiče, babička a sestra.

Článek

„Je to moc příjemný. Ale jsem na to zvyklý, od šesti let se mnou rodina jezdí na všechny zápasy. Jsem strašně rád, že takové rodiče mám,“ řekl Martin Fenin.

Zatímco fotbalisté odletěli do Kanady už 16. června, Feninovi zamířili za oceán o dvanáct dnů později. „Přiletěli jsme 28. června,“ uvedla pro Sport.cz Ivana Feninová. Sestře teplického forvarda se v Ottawě nejvíce líbil kanadský parlament a katedrála Notre Dame. „Prošli jsme ale celé centrum Ottawy,“ doplnila sympatická bruneta.

Pobyt v Kanadě má celá rodina jako dovolenou, proto volný čas využívá k cestování. „Chystáme se ještě do Montrealu a Toronta a také vyrazíme na Niagarské vodopády. Když to vyjde, projedeme si i kanadské národní parky,“ upřesnila program Ivana Feninová. V Montrealu hrají 6. července čeští fotbalisté závěrečné utkání skupiny proti Panamě.

Martinu Feninovi vedle sestry a rodičů přímo na stadiónu fandí i babička. „Doprovázím Martina odmalička, jezdím všude. Už když hrál jako žák na škváře, tak jsem byla s ním,“ řekla Jiřina Středová. Ta je stejně jako ostatní v Kanadě poprvé a zemi si pochvalují. V muzeu si už prohlédla i díla francouzského impresionistického malíře Pierre-Augusta Renoira. „Toho jsem moc chtěla vidět, tak jsem ráda,“ pochvalovala si paní Středová, která je stejně jako útočníkova matka Martina dětskou lékařkou. „Obě jsme si vzaly čtrnáct dnů dovolenou. Řekla jsem v práci, že jedu podpořit vnuka, tak to nebyl problém zařídit. Ale dvanáctého července se vracíme do Čech, musíme se vrátit do práce,“ uzavřela Jiřina Středová.

Podporu svých nejbližších vnímal dvacetiletý forvard i v zahajovacím utkání proti Argentině. „Všiml jsem si jich při rozcvičce, protože mají velkou vlajku. Tu jsem pak na tribuně hledal, navíc jsem jim dával lístky. Takže jsem věděl, kde by přibližně měli sedět,“ popsal kontakt s rodinou Martin Fenin.

Reklama