Hlavní obsah

VIDEO: Pekhartovi museli gól na Maltě převyprávět. Po otřesu mozku si nic nepamatuje

Valletta

Nemá tušení, jak na tom vůbec v dalších dnech bude. Z Malty sice Tomáš Pekhart do Sofie v pondělí ráno odletěl, ale není si vůbec jistý, zda se v posledním díle nepovedené kvalifikace o postup do Brazílie proti Bulharům posadí alespoň mezi náhradníky. „Po konzultaci s lékaři budeme vědět víc. Zahrát bych si samo sebou chtěl, ale zdraví je přednější,“ pravil téměř omluveně, když se s ostatními přesouval z veder panujících na Maltě do sofijského chladu a zimy.

Tomáš Pekhart si na svůj zásah proti Matlě nevzpomíná.Video: Sport.cz

 
Článek

V duelu s Maltou nastoupil až v samém závěru, přesto stačil dát gól a ještě se zranit, že i jeho musel trenér vystřídat.

I gól mu maséři převyprávěli

„Při hlavičkovém souboji jsme se srazili s maltským protihráčem tak razantně, že jsem padl k zemi a vůbec nic si nepamatuji. Probral jsem se teprve, když přiběhli maséři. Ani gól si nepamatuji a museli mně ho vlastně převyprávět," popisoval dlouhán z Norimberku srážku, kterou lékař národního týmu Petr Krejčí diagnostikoval jako otřes mozku.

Proto prášky, injekce a klid na pokoji. „Byla to fakt obrovská rána, že jsem z ní měl černo před očima. V hlavě se určitě něco dělo," přiznával Pekhart, že ani osmačtyřicet hodin poté se necítí právě dvakrát dobře. „Však mě doktoři pořád pravidelně kontrolují. Jen výlet lodí kolem ostrova mně povolili, abych vypadl ze samotky a byl alespoň chvíli s ostatními."

Z Norimberku přiletěly obavy

V bundesligovém Norimberku měli pochopitelně radost, že se konečně zase trefil, i když jen za reprezentaci, hned ale také zaznívaly obavy, jak na tom vůbec bude a zda v dalším kole nastoupí.

„Trenér Mintál, který mužstvo v současnosti vede, telefonoval okamžitě. Gratuloval mně ke gólu, ale hned se také zajímal o mé zdraví. Nedivím se, když i náš druhý útočník je zraněný a do konce Vánoc se na hřiště nevrátí."

Na branku vstřelenou Maltě si sice Pekhart nepamatuje, ale povzbudila a naladila ho natolik, že by si chtěl i v zápase s Bulharskem zahrát. Zvláště, když se na Ta Qali konečně dočkal v národním týmu hry, která mu vyhovuje.

„Nejen mně, ale Lafatovi, stejně jako Kozákovi či Vaškovi Kadlecovi. Jenže v předchozích zápasech chodilo do vápna centrů strašně málo. Přitom my s Davidem i Vaškem nejsme útočníci schopní obcházet protihráče někde uprostřed hřiště, všichni jsme typy do šestnáctky, kde se prosadíme a i góly dáme. Snad se v příští kvalifikaci herní styl reprezentace ustálí a najde se pojetí, jež nám bude vyhovovat a bude přinášet výhry."

Teprve na dnešním tréninku v Sofii padne zřejmě rozhodující slovo, zda Josef Pešice bude moci s Pekhartem počítat.

„Zatím se moc necítím. Zkusil jsem se proběhnout a poskakovat na pokoji, ale ani drobné otřesy mně nedělaly dobře. A při nedělním tréninku ještě na Maltě jsem se také držel stranou ostatních a trénoval individuálně. Za každou cenu se na trávník rozhodně nepoženu, protože zdraví je přednější, Navíc i v Norimberku by chtěli, abych byl do víkendového důležitého zápasu fit," nemíní se Tomáš Pekhart hrát na hrdinu v zápase, v němž navíc už vůbec o nic nepůjde. "Proto je málo pravděpodobné, že bych v Sofii nastoupil."

Reklama

Související témata: