Hlavní obsah

Italové budou na MS odříznuti od sociálních sítí. Může za to rebel Balotelli

Řím

Italští fotbalisté budou mít na mistrovství světa v Brazílii zakázáno používat sociální sítě. Trenér Cesare Prandelli to oznámil poté, co útočník Mario Batotelli v závěru kvalifikace způsobil rozruch svým vzkazem na twitteru.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Mario Balotelli (vpravo) po neúspěšné exekuci penalty při utkání s Neapolí.

Článek

"Během světového šampionátu budou mnohem přísnější pravidla," řekl Prandelli televizní stanici Rai Sport. Balotelliho, jenž se často dostává do problémů na hřišti i v osobním životě, se zastal.

"Nevím, jestli je to kampaň proti Mariovi, ale vím, že je pořád pod velkým tlakem. Je to ještě kluk, který podle toho žije, ale občas zapomíná, že je světoznámým fotbalistou. Nám nikdy potíže nezpůsobil," uvedl Prandelli na adresu hvězdy AC Milán.

Balotelli si vysloužil kritiku za provokativní tweet. Bývalý hráč Interu Milán a Manchesteru City na svém twitterovém účtu ukázal titulní stranu listu Gazzetta dello Sport s textem "Balotelli je zraněný, ale bude v Neapoli jako symbol boje proti Camoře."

Národní tým totiž v pondělí v jihoitalském městě trénoval před zápasem proti Arménii na hřišti postaveném na půdě, která byla zabavena neapolské mafii. "To říkáte vy! Jdu tam proto, že fotbal je krásný a každý by ho měl hrát tam, kde chce," napsal Balotelli. Jeho výrok byl interpretován jako snaha distancovat se od boje proti mafii. Jeden z jeho lídrů označil Balotelliho za idiota.

Reklama