Hlavní obsah

Schweinsteiger odehrál 100. zápas za německou reprezentaci

Záložník Bastian Schweinsteiger odehrál jako devátý německý fotbalista v historii 100 zápasů za reprezentaci. K jubilejnímu utkání nastoupil při vítězné přestřelce 5:3 se Švédskem v Solně, kterou tým trenéra Joachima Löwa v úterý zakončil úspěšnou kvalifikaci mistrovství světa.

Foto: Reuters

Bastian Schweinsteiger (vlevo) se raduje z gólu do sítě Švédska.

Článek

"Vždycky je super, když padne hodně branek, ale výsledek 5:3 byl při té mojí oslavě přeci jen trochu zvláštní," řekl devětadvacetiletý Schweinsteiger, který za národní tým debutoval v roce 2004 a získal s ním dva bronzy z mistrovství světa a stříbro z Eura.

Kromě záložníka Bayernu Mnichov odehráli nejméně sto zápasů za Německo ještě Lothar Matthäus (150), Miroslav Klose (130), Lukas Podolski (111), Jürgen Klinsmann (108), Jürgen Kohler (105), Franz Beckenbauer (103), Phillip Lahm (103) a Thomas Hässler (101).

Německo mělo jistotu postupu už před zápasem se Švédy, kteří naopak zamířili do baráže. Löwův výběr se tak na šampionátu představí pošestnácté za sebou; lepší je pouze Brazílie, kterou čeká dvacáté mistrovství světa v řadě.

Reklama