Hlavní obsah

Já že jsem tleskal Ronaldovi? Ani náhodou, dovolili jsme mu příliš, říká Ibrahimovic

Stockholm

Souboj dvou velkých hvězd světového fotbalu Cristiana Ronalda a Zlatana Ibrahimovice v baráži o MS nadchl fotbalové fanoušky a není divu, že dozvuky dramatické odvety stále nekončí. Ibrahimovic například musel vyvracet, že by po třetím gólu Ronalda, jímž Portugalec završil hattrick, svému sokovi zatleskal. Sám Ibrahimovic v utkání dvakrát skóroval, po jeho druhé trefě vedli Švédové 2:1 a k postupu už jim chyběl jen jediný vstřelený gól. Jenže ten Seveřané nepřidali. Naopak pár minut poté se Ronaldo v krátkém sledu trefil hned dvakrát a definitivně poslal Portugalce na šampionát do Brazílie.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Portugalec Cristiano Ronaldo a Švéd Zlatan Ibrahimovic (dále) v odvetě baráže o MS.

Článek

Po završení hattricku Ibrahimovic na hřišti zatleskal, nicméně odmítá, že by šlo o aplaus hvězdě soupeře. „Já že jsem tleskal Ronaldovi? Tak to ne, chtěl jsem povzbudit své spoluhráče," svěřil se švédský kapitán italskému listu La Gazzetta dello Sport.

„Tleskal jsem, abych je ještě nabudil a motivoval je na poslední minuty zápasu," pokračoval. To už ale běžela 77. minuta a Skandinávci by v tu chvíli museli dát tři góly, aby se znovu přiblížili postupu do Brazílie.

Burcoval spoluhráče

„Už před tím jsme ale v zápase prohrávali. Je důležité nevzdat se až do závěrečného hvizdu, protože vždy se může ještě stát něco neočekávaného," připomněl útočník PSG. Po utkání mohl mít hned dva důvody ke smutku. Jednak přišel možná o poslední možnost podívat se na mistrovství světa, a také, ač vstřelil ve vypjatém zápase dva góly, všechnu slávu mu nakonec hattrickem sebral Ronaldo.

„On je samozřejmě skvělý hráč, jenže my jsme mu povolili až příliš prostoru. Nikdo není tak dobrý v protiútocích jako on. Tenhle zápas znovu ukázal jeho největší přednosti," rozpovídal se Švéd pro italský list.

„Jestli je ale nejlepší hráč na světě? Můžu jen říct, že dal o jeden gól víc než já," dodal Ibrahimovic.

Reklama

Související témata: