Hlavní obsah

Stadión v Sao Paulu bude hotový až dva měsíce před MS

Poškozený stadión v Sao Paulu bude hotový až dva měsíce před začátkem fotbalového mistrovství světa. Právě na něm se má přitom 12. června uskutečnit zahajovací zápas turnaje s domácí Brazílií. Finiš prací na stadiónu narušilo v minulém týdnu zřícení jeřábu na střechu, které si vyžádalo dva lidské životy.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Výstavbu stadiónu Itaquerao v Sao Paulu minulý týden zbrzdilo zřícení jeřábu.

Článek

Šéf mezinárodní federace FIFA Joseph Blatter v Costa do Sauípe řekl, že stadión v Sao Paulu má být dokončen podle posledních informací 14. dubna. "Je to otázka důvěry. Momentálně neexistuje žádný plán B," řekl. Práce nyní nemohou naplno pokračovat, protože stále probíhá vyšetřování nehody se spadlým jeřábem.

Původně měl stadión hostit už letošní Pohár FIFA, pak měl být hotov do konce roku. Následně se termín posunul na únor. "FIFA se teď může modlit k Bohu, Alláhovi nebo někomu jinému, aby ve spojení s mistrovstvím světa už nedošlo k dalším nepříjemnostem," dodal Blatter.

Stadión v Sao Paulu má hostit i další tři zápasy základní skupiny, jedno osmifinále a také semifinále. Mistrovství světa se bude hrát na celkem 12 stadiónech. Problémy s dokončením v řádném termínu mají také arény v Curitibě a Cuiabě, ty by měly být předány nejpozději v únoru.

Reklama

Související témata: