Hlavní obsah

Geniální, ale zlobivý Balotelli: Zlatou kopačku dostanu já a ostatní boty schovám

Řím

Geniální útočník, ale také velký průšvihář, z něhož trenéři mnohdy šedivějí. Takový je Mario Balotelli. Itálie si ale bez něj na mistrovství světa nedovede svou ofenzívu vůbec představit.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Italský útočník Mario Balotelli

Článek

Jak vidíte šance vašeho týmu na šampionátu?

Myslím, že jsou velmi dobré. V opačném případě by totiž vůbec nemělo smysl do Brazílie jezdit. Naše skupina je ale jednoznačně ze všech nejtěžší. Sešly se v ní tři kvalitní týmy, přitom každý hraje trochu jiný fotbal. Kdo z tria Itálie, Anglie, Uruguay postoupí, dojde hodně daleko. Nepochybuju, že to budeme my.

Na čí úkor?

To si vůbec netroufnu odhadnout. Kostarika je outsider, porazit ji je povinnost pro každého. Další zápasy budou hodně těžké, rozhodnou maličkosti. Nikdo nikoho nepřejede. Podle mě nepostoupí poražený z duelu Anglie–Uruguay.

Před dvěma roky jste ve finále mistrovství Evropy vysoko prohráli se Španěly. V čem se italský tým za tu dobu změnil?

Určitě vyzrál. My mladší jsme získali spoustu zkušeností. Ti starší, myslím třeba Buffona a Pirla, pořád dokazují, že jsou klíčovými hráči. Oba už titul mistrů světa mají, vědí, jak na to. Kolem nich jsou vnímaví fotbalisté. Máme opravdu hodně kvalitní mužstvo.

S kým byste si chtěl v útoku zahrát?

Vyhovím si s každým, nejsem krkoun, který by sebral míč a nikomu ho nepůjčil. Jasně, nejsehranější jsem s El Shaarawym, spoluhráčem z AC Milán, ale ten není v nominaci. Takže je to na trenérovi, jak tým poskládá.

Kdo získá Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce?

Zlatou kopačku dostanu já a ostatní boty schovám... (smích) Ale vážně. Kandidátů je hodně, šampionát bude přehlídkou výborných útočníků, a nejen těch, které známe z evropských lig. Objeví se určitě nové hvězdy, noví střelci, o nichž jsme neměli tušení nebo bychom to do nich neřekli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články