Hlavní obsah

Francie - Jamajka 8:0Francouzští fotbalisté si před odletem na MS s chutí zastříleli, vyhráli i Italové

Lille
Aktualizováno

Fotbalisté Francie, kteří kvůli zranění přišli o svého klíčového hráče Francka Ribéryho, deklasovali i bez hvězdy Bayernu Mnichov před odletem na mistrovství světa do Brazílie v nedělní generálce v Lille 8:0 Jamajku. Dvakrát se trefili Blaise Matuidi, Karim Benzema a střídající Antoine Griezmann, další branky přidali Yohan Cabaye a Olivier Giroud.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Útočník Olivier Giroud z Arsenalu přispěl k vysokému vítězství Francie nad Jamajskou jednou trefou.

Článek

Francie vstoupí do šampionátu příští neděli zápasem s Hondurasem. Následně se svěřenci trenéra Didiera Deschampse utkají ve skupině E se Švýcarskem a Ekvádorem.

Fotbalisté Itálie v neoficiální generálce na MS porazili v Brazílii místní klub Fluminense 5:3. Hattrickem se o to zasloužil útočník Ciro Immobile, který se do vrcholového fotbalu dostal pod vedením českého trenéra Zdeňka Zemana v Pescaře. Čerstvá posila Dortmundu navíc přihrála na dva góly dalšímu z někdejších Zemanových svěřenců Lorenzu Insignemu.

Mistři světa z roku 2006 tak alespoň symbolicky ukončili sérii sedmi zápasů bez vítězství trvající od loňského září, kdy doma porazili Českou republiku 1:0. Od té doby šestkrát remizovali včetně duelu s Lucemburskem a prohráli se Španělskem. Duel s Fluminense však nebyl oficiální, takže výhra se jim nepočítá.

I první poločas zápasu proti Fluminense nebyl pro Italy ideální, když dovolili na své dva góly soupeři vždy odpovědět. Ale v úvodu druhé půle dali během tří minut tři branky a rozhodli o svém vítězství.

Do MS vstoupí Itálie v sobotu utkáním s Anglií.

Přípravná fotbalová utkání účastníků MS:
Sao Paulo: Írán - Trinidad a Tobago 2:0 (1:0)
Branky: 45. Hadžsáfí, 54. Ghúčanedžhád.
Lille: Francie - Jamajka 8:0 (3:0)
Branky: 20. a 66. Matuidi, 38. a 63. Benzema, 77. a 89. Griezmann, 17. Cabaye, 53. Giroud.
Ostatní:
Serravalle: San Marino - Albánie 0:3 (0:2)
Branky: 28. Mavraj, 32. Vajushi, 73. Vila.

Reklama

Související témata: