Hlavní obsah

VIDEO: Drsný trénink Nizozemců! Pokopaný Sneijder, simulant Robben?

Je to téměř móda. V uvozovkách samozřejmě. Řada účastníků přišla před startem fotbalového mistrovství světa v Brazílii o zvučné jméno v kádru. Nejinak je tomu v případě Nizozemců, jimž chybí Rafael van der Vaart. V tomto případě jde ale opravdu jen o zvučné jméno. Forma záložníka Hamburku v posledních měsících za mnoho nestála, takže to zase není až taková ztráta jako třeba u Francouzů v případě Francka Ribéryho. Horší by pro kouče Louise van Gaala bylo, kdyby ztratil Robina van Persieho, který se ale podle všeho dá po problémech s třísly dohromady. A pro Oranjes mohlo být ještě hůře...

Trénink Nizozemců v Riu.

 
Článek

Nizozemci jakoby se sami rozhodli ještě zúžit kádr o další esa. Během jejich tréninku se na trávníku pořádně jiskřilo, došlo na ostřejší zákroky, ale možná i na simulování a pořádné napětí, jak dokládá video.

Při hře na dvě se v přípravě jde do boje samozřejmě bez chráničů, protože se jaksi počítá, že se to nebude mydlit úplně naostro. Tady to ovšem někteří tak docela nepochopili a na zemi se tak s bolestivou grimasou objevil Wesley Sneijder.

V podobné pozici se ocitl Arjen Robben, ale jestli byl opravdu zraněn, to ví jen on sám. Spíše se jednalo o simulování. Napětí v týmu z toho pochopitelně může být stejné, jakoby dostal nakopáno. "Myslím, že upadl zbytečně," byl bek Feynoordu Bruno Martins Indi přesvědčen, že Robbenovi nijak neublížil.

Hvězda Bayernu se pak ještě jednou dostala do bližšího kontaktu s Indim, konflikt visel ve vzduchu, ale na facky nakonec nedošlo...

Reklama

Související témata: