Hlavní obsah

Fotbalový král Pelé by chtěl Rooneyho ve svém týmu. I proto věří Anglii

Sao Paulo/Praha

Docela překvapil. Fotbalový král Pelé totiž před zahájením světového šampionátu prohlásil, že věří Anglii a dokonce sází na její postup. „Myslím, že by i z těžké skupiny mohla projít. To proto, že má ve svém středu Rooneyho, který hraje vždy pro svůj tým,“ oponuje mnohým expertům, kteří v konkurenci Itálie, Uruguaye a Kostariky dávají fotbalistům Albionu minimum šancí na cestu ze skupiny D.

Wayne Rooney podle Pelého dotáhne Anglii k postupu ze skupiny.

Článek

Právě Rooney by se měl stát podle Pelého hvězdou Angličanů. A to přesto, že se na předchozích šampionátech nikdy výrazně neprosadil a střelecky pokaždé selhal.

„Pravdou sice je, že v předchozích osmi vystoupeních na světovém šampionátu nikdy neskóroval, ale byl vždy fantastickým hráčem pro svůj tým. Mistrovství světa je na rozdíl od ligových soutěží krátkým turnajem a budou v něm rozhodovat zkušenosti, které on má," argumentoval Pelé pro Sky Sports News.

„Víš, kdybych měl postavit své mužstvo, chtěl by v něm právě Rooneyho," obrátil se na reportéra. „Právě on podle mého provede Anglii mezi posledních šestnáct."

Titul? Získá ho Brazílie, doufá legenda

Legendární Brazilec, který získal v kariéře tři tituly mistra světa, je nesmírně natěšený na šampionát v jeho rodné zemi. Přes nepokoje a protesty, které se nahromadily, věří, že mistrovství bude mít hladký průběh.

„Lidé si stěžují na korupci a politiku oprávněně a já s nimi souhlasím. Fotbal byl ale vždy velkým propagátorem Brazílie a vynášel naši zemi na vrchol, takže doufám, že tomu tak bude i tentokrát," nechal se slyšet Pelé, podle něhož má reprezentace Brazílie na to, aby slavila triumf a získala Světový pohár.

„Vždy jsem věřil, že to svede. A nezáleží, proti komu to bude," zahlásil před kamerami fotbalový král. Když ale měl přece jen vyslovit jména největších soupeřů, příliš se nerozpakoval.

„Kromě Brazílie vidím silné Německo. Musíme respektovat i Španělsko a z jihoamerických mužstev pak Argentinu a Chile, které má dobrý tým a mohlo by být překvapením turnaje."

Reklama

Související témata: