Hlavní obsah

Brazilce budou v cestě za titulem jistit stopeři za tři miliardy. Oba už patří šejkům z Paříže

Praha

Ofenzivní superstar Neymar, Fred, Hulk či Oscar poutají největší pozornost v kádru brazilských fotbalistů před poutí kanárků za vysněným titulem. Jenže reprezentace pořadatelské země disponuje i skvostnou defenzivou, která stojí na dvojici David Luiz a Thiago Silva. Oba borci už patří pařížskému Saint Germain vlastněnému zámožným šejkům.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

David Luiz je pilířem brazilské obrany, ale skvěle umí i exekuci přímých volných kopů.

Článek

Jde o nejdražší stoperskou dvojici světa. Kapitána Thiaga Silvu angažoval Paris SG před dvěma lety za 35 milionů liber z AC Milán, od nové sezóny bude jeho spoluhráčem i David Luiz, jehož francouzský klub koupil z Chelsea za 48 milionů liber. V přepočtu tedy střed brazilské obrany vyjde na necelé tři miliardy korun.

„Poprvé v historii fotbalu má Brazílie lepší obranu než útok," prohlásil Pelé pro BBC. Částečně se zcela jistě jednalo o způsob ochrany hvězdného Neymara, který je s legendárním Brazilcem často srovnáván. Každopádně nešlo jen o pouhý zdvořilostní kompliment.

„Abych řekl pravdu, jsem hodně nervózní. Někdy jsem v noci nemohl usnout z očekávání turnaje. Cítím velkou šanci na triumf před vlastními fanoušky," potvrdil sedmadvacetiletý Luiz, že nemá skromné cíle. „Nejtěžší během přípravy bylo najít rovnováhu, protože příliš úzkosti škodí," přemítal Luiz, který je známý jako vyhlášený vtipálek.

„Nikdy za deset let profesionální kariéry jsem nebyl v týmu, jenž byl tak otevřený názorům všech hráčů, což je nejlepší recept, jak čelit tlaku. Nejsme na šampionátu jako jednotlivci, ale jako tým. A právě proto vstoupíme do prvního zápasu s maximální silou," ujišťuje Luiz.

Reklama

Související témata: