Hlavní obsah

Jaký cirkus? Vždyť jsme pětinásobní mistři světa, zlobil se brazilský kouč

Zahajovací zápas mistrovství světa orámoval sporný verdikt hlavního rozhodčího Juičiho Nišimury, který odpískal pro domácí Brazílii víc než diskutabilní pokutový kop, jenž duel zlomil ve prospěch Kanárků. Chorvaté japonskému arbitrovi tvrdě spílali, trenér Niko Kovač řekl, že bylo lepší se vzdát a odjet domů a dodal, že to byl cirkus. Jeho protějšek Luiz Felipe Scolari však viděl situaci, pochopitelně, zcela obráceně.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Brazilský kouč Luiz Felipe Scolari během úvodního zápasu světového šampionátu proti Chorvatsku.

Článek
Fotogalerie

Oslavy v Recife po prvním vítězství Brazílie na šampionátu

„Pro mě to byla jasná penalta. To, co jsem viděl desetkrát po zápase v televizi, podle mě byla penalta," prohlásil brazilský kouč, kterého slova Kovače řádně namíchla. Především ta o cirkusu.

„Brazílie je pětinásobným mistrem světa, tak co tady kdo mluví o cirkusu? Copak nejsme Pelé, Garrincha, Romario, Ronaldo, Ronaldinho, Neymar? Chápu projev mého kolegy, je pochopitelný a já jeho názor respektuji, ale vidím, že nerespektuje pět našich předchozích titulů," dodal Scolari.

Brazilci přitom dosud neměli na dvaačtyřicetiletého Nišimuru dobré vzpomínky. Před čtyřmi lety na minulém šampionátu v JAR pískal jejich čtvrtfinále proti Nizozemsku a vyloučil záložníka Felipeho Mela za šlápnutí na Arjena Robbena, oslabený brazilský tým v zápase prohrál 1:2.

Chorvaté sice ve čtvrtečním úvodním utkání světového šampionátu v Sao Paulu vedli po vlastním gólu Marcela, ale největší hvězda domácího týmu Neymar nejprve vyrovnal střelou o tyč a v 71. minutě rozhodl útočník Barcelony ze sporné penalty nařízené za zákrok obránce Dejana Lovrena na útočníka Freda. Definitivně výhru Brazilců na 3:1 pojistil v závěru Oscar.

Odpískal sudí Nišimura pokutový kop ve prospěch Brazílie správně?
Ano, Lovren se dopustil faulu
5,5 %
Ne. Fred svůj pád přifilmoval
94,5 %
Celkem hlasovalo 50172 čtenářů.

Reklama

Související témata: