Hlavní obsah

Otazníky nad marody. Buffonův start je nejistý, Neuer by měl nastoupit

Celá družina koučů si na MS v Brazílii dělá vrásky nad zdravotním stavem svých svěřenců. Španělé, Němci i Italové řeší otazníky v brance, Kamerunce zase trápí stav Samuela Eto'a. Brazilci doufají, že budou moci počítat s útočníkem Hulkem, Chorvatům by se měl dát do středy dohromady záložník Luka Modrič.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Italský kapitán Gianluigi Buffon.

Článek

Španělé ve zbývajících utkáních základní skupiny mistrovství světa nemohou počítat s náhradním brankářem Davidem de Geou. Třiadvacetiletý gólman Manchesteru United si v neděli přivodil svalové zranění na noze a podle španělských médií bude mimo hru deset dní.

Obhájci titulu v prvním duelu v Brazílii utrpěli překvapivý debakl 1:5 s Nizozemskem i kvůli chybám brankáře Ikera Casillase. Pokud by chtěl trenér Vicente del Bosque přistoupit v klíčovém středečním duelu s Chile ke změně mezi tyčemi, má k dispozici už jen Pepeho Reinu.

Italové zatím nevědí, zda se uzdraví Buffon

Nejistý je start italského gólmana a kapitána Gianluigiho Buffona a obránce Mattii De Sciglia v pátečním druhém utkání základní skupiny proti Kostarice. Oba dva jsou stále zranění a není jasné, kdy se uzdraví.

Podle lékaře italského týmu Enrica Castellacciho je na tom lépe brankář Buffon. "Jsem optimista, že se rychle stihne uzdravit. Ale nemohu říct přesnou prognózu," uvedl. "Uvidíme den po dni, jak bude jejich stav vypadat a zda budou moci nastoupit," dodal Castellacci.

Neuer vyléčil rameno a měl by chytat

Brankář německé fotbalové reprezentace Manuel Neuer vyléčil zranění ramena a měl by být připraven na pondělní úvodní utkání týmu na mistrovství světa s Portugalskem. "Nemám již žádné zdravotní problémy. Musím samozřejmě pokračovat v léčbě, ale cítím se při tréninku dobře a mám zpět svoji jistotu," uvedl osmadvacetiletý gólman Bayernu Mnichov pro dfb.tv.

Eto'o nejistý, Modrič bude hrát

Se zraněním kolena se v Brazílii potýká kamerunský útočník Samuel Eto'o a trenér Volker Finke zatím neví, zda bude moci využít fotbalistu Chelsea v druhém utkání skupiny A ve středu proti Chorvatsku.  "Problém s pravým kolenem má už od konce ligové sezóny," řekl Finke na tiskové konferenci. Eto'o v pátek odehrál celý zápas proti Mexiku (0:1), o víkendu ale netrénoval.

Chorvatům by naopak neměl chybět záložník Luka Modrič. Osmadvacetiletý hráč Realu Madrid si přitom po úvodním zápase proti Brazílii (1:3) stěžoval na bolest v pravé noze. Vyšetření v nemocnici však ukázala, že nemá zlomenou kost ani poškozené vazy. "Bude připraven hrát," řekl trenér Niko Kovač. Připustil však, že se Modrič "po neurčitou dobu" nebude připravovat naplno. "Sám se rozhodne, až bude chtít začít normálně trénovat," dodal kouč.

Hulk by měl proti Mexiku nastoupit

Nedělní trénink opustil kvůli problémům se stehnem již po 15 minutách brazilský útočník Hulk, do úterního zápasu s Mexikem by ale měl nastoupit. Sedmadvacetiletý hráč Zenitu Petrohrad, který ve čtvrtek proti Chorvatsku nastoupil v základní sestavě a odehrál 67 minut, na tréninku po střele na bránu usedl s bolestivou grimasou na lavičku a po chvíli odešel do šatny v doprovodu jednoho z týmových lékařů.

"V noze jsem cítil rýpnutí a preventivně jsem raději odešel z tréninku. Jsem ale v pohodě a doufám, že budu stoprocentně připravený na další zápas. Doufám, že to nebylo nic vážného, cítím se dobře. Je to normální bolest, pokud bych cítil něco víc, šel bych na léčbu," uvedl Hulk.

Reklama