Hlavní obsah

VIDEO: Začátek MS jako z říše snů, jásají v Německu po čtyřgólové výhře nad Portugalskem

Jako začátek turnaje z říše snů hodnotí německé deníky pondělní čtyřbrankové vítězství národního týmu nad Portugalskem v úvodním utkání fotbalového mistrovství světa. Zejména si všímají hattricku Thomase Müllera, který podle nich ze zápasu udělal své galapředstavení.

Němečtí fanoušci oslavují v Berlíně vítězství nad Portugalskem Video: Reuters

 
Článek

"Fotbalové mistrovství světa v Brazílii nemohlo pro německý tým začít lépe," napsal list Süddeutsche Zeitung. Deník připomíná, že v uplynulých měsících zazněla od trenéra Joachima Löwa řada varování před horkým a vlhkým podnebím v hostitelské zemi. Hráči se ale s obtížnými podmínkami dokázali dobře vypořádat, "prokázali mimořádnou sílu a soupeře jednoduše převálcovali".

Deník Frankfurter Allgemeine Zeitung vyzdvihl především Müllerův výkon. "Thomas Müller běhal, běhal a běhal, jako by strašné polední horko v Salvadoru bylo jen výmysl," napsal list v komentáři k utkání. Ocenil také taktiku, kterou týmu naordinoval trenér Löw, ta podle něj vyšla naprosto dokonale.

Podle deníku Hamburger Abendblatt byl pondělní zápas Müllerovým galapředstavením, přispěly k němu ale i dobré výkony jeho spoluhráčů. "Thomas Müller, Mario Götze a Mesut Özil vytvořili dynamický trojúhelník," napsal list s tím, že tito tři hráči vybojovali penaltu, z níž padla první branka, a i v dalším průběhu utkání dělali portugalské obraně starosti.

Německá média se také shodla, že se národnímu týmu podařilo zcela vymazat ze hřiště portugalského útočníka Cristiana Ronalda. Bulvární deník Bild ho kvůli tomu překřtil na RoNULAda, hvězdný hráč Realu Madrid podle něj má ze zápasů proti Německu trauma.

Reklama

Související témata: