Hlavní obsah

Zdvihnuté prostředníčky? FIFA Portugalce Meirelese nepotrestá

Rio de Janeiro

Žádné hanlivé gesto, jak se mohlo zdát. Skutečně šlo jen o „taktické“ pokyny, jak vysvětlovali portugalští funkcionáři. Záložník Portugalska Raul Meireles sice v duelu s Německem za zády srbského rozhodčího podle některých televizních záběrů úmyslně zvedl prostředníčky na svých rukou, ale dodatečně potrestán nebude. Rozhodla tak disciplinární komise FIFA.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Portugalec Raul Meireles v souboji s německým fotbalistou Mariem Götzem (v bílém).

Článek
Fotogalerie

Portugalci dostali od Německa čtyři góly, během zápasu ale dávali zřetelně najevo svou nespokojenost s některými verdikty rozhodčích.

Nejvíc soptil právě Raul Meireles. Ačkoli svět obletěly fotky, na kterých se zdá, že horkokrevný středopolař zvedl za zády sudího oba prostředníčky, podle disciplinární komise nedošlo k přestupku.

"Po analýze a zhlédnutí záběrů celé situace došla disciplinární komise k závěru, že nedošlo k ničemu, kvůli čemuž by měla zahájit řízení," uvedla FIFA ve svém prohlášení. Meireles podle některých záznamů gestikuloval ukazováčky.

Také portugalská výprava po prohře 0:4 odmítala, že by šlo o hanlivé gesto vůči sudímu Miloradovi Mažičovi, ale že Meireles jen předával pokyny spoluhráči Brunovi Alvesovi a vysvětloval mu, jak budou hrát, když se k němu zatáhne do obrany místo vyloučeného Pepeho. S tímto vysvětlením se FIFA spokojila.

Měl být Raul Meireles za svá gesta s prostředníčkem potrestán?
Ano, choval se hrubě a nesportovně
55,1 %
Ne, jen předával taktické pokyny
44,9 %
Celkem hlasovalo 2454 čtenářů.

Reklama

Související témata: