Hlavní obsah

Špatný nákup Chelsea? Kanonýr Costa na MS čeká na gól a ještě nevystřelil na bránu

Londýn/Salvador

Vybojoval španělský titul, zářil i v Lize mistrů a jeho finalizovaný přestup do Chelsea nadchl většinu fanoušků Blues. Jenže představení útočníka Diega Costy na fotbalovém mistrovství světa v Brazílii nadšení trochu zchladilo. Na ostrovech se už také začíná spekulovat, zda nepůjde o další přehmat klubu ze Stamford Bridge v přestupové politice.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Diego Costa jakoby nechtěl věřit tomu, že jeho tým je na tom tak zle.

Článek

„Bude Costa dalším propadákem Josého Mourinha?" ptá se například britský list Daily Mail a dodává, že na šampionátu zatím vůbec o svých kvalitách španělský útočník nepřesvědčil a jeho skvělé renomé může začít brzy uvadat.

Bijec s brazilskými kořeny dal v dresu Atlétika Madrid v uplynulé sezóně sedmadvacet gólů v lize a osmkrát se trefil v Champions League. Kouče Josého Mourinha i fanoušky Chelsea na něm kromě střeleckých schopností nepochybně upoutala i dravá síla trochu připomínající pojetí hry Didiera Drogby v nejlepších letech.

Není tedy ani moc divu, že Costa příliš nezapadl do pověstného stylu tiki-taka, s nímž španělský národní tým dobyl dva evropské a jeden světový titul. Jenže letos Španělé na MS vyhořeli a trápení se nevyhnul ani kanonýr Atlétika.

Do Chelsea se těší

Ve dvou zápasech nedal na šampionátu ani gól, ani jednou dokonce nevystřelil na bránu a celkově zaznamenal jen pět střeleckých pokusů. V Chelsea se přitom od něj bude čekat gólový přísun. Dvojice Torres, Eto´o dala v lize v uplynulé sezóně v dresu Blues dohromady 14 gólů, což se určitě nejen José Mourinhovi zdálo málo.

Sám Costa se nicméně na své angažmá na Stamford Bridge velmi těší. „Proč jsem si vybral právě Chelsea. Chtěl jsem si zahrát Premier League a Chelsea je jedním z nejlepších klubů světa. Je mnoho dalších faktorů, proč jsem udělal tohle rozhodnutí," nechal se slyšet v Brazílii.

Vstřelí španělský útočník Diego Costa v utkání proti Austrálii gól?
Ano
33,9 %
Ne
66,1 %
Celkem hlasovalo 4236 čtenářů.

Reklama

Související témata: